Ezbere bilecek kadar çok sevdiğiniz bir şiir var mi , varsa bizimle paylaşırmısınız ?
Dilaver Cebeci Sitare, Mavinin Türküsü, şimdiki zaman çekiminde bir mahkuma mektup, Talat Ülker Aklın kıyameti Atsızın hemen hemen bütün şiirleri
Karahazer çiçeği, Siyah Gözlerine beni de götür, Ihlamurlar Çiçek açtığı zaman, Gülce ve Mihriban dönem şairlerinden bunları ezbere biliyorum. Yunustan; Selam Olsun, Elhamdulillah ve Gel Gör Beni Aşk Neyledi. Karacaoğlan’dan Menzil. Fuzuli’den ve Şeyh Galip’ten ise bir kaç dize ezberimdedir. Hepsi lise zamanından kalmadır. O vakitler daha içli dışlı idim. Zaten burada sesli görüştüğüm bütün arkadaşlarım, tanık olmuştur bu şiirlere :)
Önceki 13 yanıtı göster
Ben sorarım aslında :) . Neyse ... Beklenmedikler güzel olduğu sürece süprizdir zaten . Ama umudun son noktasında çiçek açması da "sana bezdirene kadar umut ettireceğim " demek gibi ... yazar da o niyetle kullanmıştır heralde ... herkes farklı yorumlayabilir . Her kafadan bir ses çıkıyor :))
Yok
ağlasam sesimi duyar mısınız, mısralarımda; dokunabilir misiniz, gözyaşlarıma, ellerinizle? bilmezdim şarkıların bu kadar güzel, kelimelerinse kifayetsiz olduğunu bu derde düşmeden önce.
Önceki 1 yanıtı göster
... Bir yer var, biliyorum; Her şeyi söylemek mümkün; Epeyce yaklaşmışım, duyuyorum; Anlatamıyorum.” -Orhan veli 'den "Anlatamıyorum "
3 yanıtı göster
Bu yorum görüntülenemiyor