Olunabilir mi?.. İnsanlar değişir mi?..
Yeniden iyi biri olunabilir, demişti.
Sayfa 232·Kitabı okudu
Alıntı
1 +1'leme
4.649 Gösterim
Olunabilir,Allah bile tövbeyi kabul ederken ,kulun kula bu kadar güvensizliği nedir? Çok açık olup kapanan insanlar var, ateist olup, imanı kabul edenler. Alkol alıp namaza başlayanlar. İlk eşi ile anlaşamayip ikinci eş ile kumru gibi olanlar. Bir insanın ömür boyu ahını almış olup başka birinin ömrü boyunca duasını alanlar. Bence iyilik ve kötülük kardeştir. Nerde yaşadiğımıza insanî olaylara ne olginlukta baktığımıza da bağlı.herkesin günahından haberdarız ama tövbesini görmüyoruz Ben olunabilir diyorum.
Baver
Güveni kırıp tekrar güven istiyor kul ve bazen ikinci güveni de yerle bir ettiği zaman bidaha güvenemiyor korkuyor çünkü kim olsa koruyor. Güzel bir örnek verdiğiniz bakış açınız da güzel gerçekten ama insan işte herkes aynı değil kimi güveniyor kimi başkasına bir den fazla şans tanıyor.
Baver Bizi yaradana karşı milyon kere güvensizlik yaratırken bile el açıp dua ediyoruz,isteklerde bulunuyoruz biz🤷inanmayan için belki aynı yerden bakmak mümkün olmayabilir ama .Şu biri bana hata yaptı ömür boyu sildim diyen insanoğlu kendini ilah ilan etmediği kaldı.Evet bazı insanlar yanlış insanlar ama bu doğru insanları da harcayacağız anlamına gelmiyor.okumadiğımız kitabı bilmediğimiz gibi tanımadığımız insanı da bilemeyiz.Yalniz Taşdan duvar olmadığını bildikleri için önce insana güvensizliği aşılayıp paronayak millet olduk.
Baver
❀❥❀❥❀GLSMm❀❥❀❥❀ bunu düşünen bu düşünceye sahip bir millet olsak ya da insanlık dünya geneli herkes hatta yapacağı herkes ders alacağını almadım tekrar tekrar hatta yaparsa o zaman hayatından çıkarabilirsin çünkü sana zararı var ama biz ilk hatta da kendimiz hatasız kulmuşuz gibi gösterip karşıdaki kişiyi hemen çıkarıyoruz
Baver Cıkk! Ama gerçekten isterse dikkat edip kontrollü davranabilir pek tabii dee baki kalmaz her şey eninde sonunda özüne döner.
Gerçekten öyle,
İmmkansızzzz :))
Katılıyorum size.
Şartlar değişince insanlarda değişir.
Baver
Ben insanlar değişeceğine inanmıyorum. Değişen insan görmedim hiç.
Baver isteyince her şey mümkün emin olun
Baver
Afitap çelebioğlu mümkün olabilir size bu düşünceyi değişterecek insanlar veya bir insan olması ne güzel. Henüz insanlar değişeceğine beni inandıracak bir insan bulamadım hemen hayatımdan çıkarıyorum ve o hatayı değişeceklerine dair bir çabalama görmedim.
Yedisinde neyse, yetmişinde de odur insan.
Aynen öyle hocam