Özellikle rekabetin yaşandığı oyunlarda erkekler, birbirleriyle dalga geçmeyi öğrenir ve kaybedenin duyguları fazlaca korunmaz; erkekler, kaybedenlerin duygularıyla ilgili çeşitli şakalar yapar ve rakiplerini ‘şaka yollu’ öfkelendirmek için tahrik eder. Kadınlar ise kaybedenlerin duygularıyla dalga geçmez. Böyle durumlarda fazlasıyla empati ve duygusal korumacılık söz konusudur.
Sayfa 132 - Remzi Kitabevi 2.Basım/ 2011
·
1.140 Gösterim
3 Yorum
Lütfen giriş yapınız.
Kadınların neden duygusal olduğunun bir kanıtı daha. Erkeklere ise diyecek bir sözüm yok :D
Mustafa A.
Gönderi Sahibi
Aslında bunun iyi bir şey olmadığını, bu duygusallığın içte yaşandığını söylüyor yazar. Erkeklere benim de diyeceğim bir şey yok.:)
Uff kadınları neden bu kadar sıkıcı anlatmış :)) Oyunlarda kaybeden ile dalga geçilir yani😄 Ne yapalım teselli mi edelim?
Mustafa A.
Gönderi Sahibi
@bosanka Oyunun keyfi orada bence de.:)
Bence ikisi de yapılmamalı. Ben dalga geçilirse, bu bir oyun kazanan ve kaybeden muhakkak olacaktır. Bununla mı rekabet ettim ben diye herhalde kendime kızarım 😄Teselliyi ise neticede bir oyundu deyip gereksiz bulurum
Mustafa A.
Gönderi Sahibi
Serap Yeteri kadar üzüldüm zaten.😅