Uyarı! Geniş bir perspektiften bakarak okunması önerimdir
2026 219. kitabı
Okunma: 11 Mayıs 2026 20:36
Şöyle ki, Nigahdar yazarı Başak Sayan bu kitabında, kadim inançlar dahil tüm dinlere ve inançlara dokunmuş ve vurgu yapmış. Katı görüşleriniz var ise okumak istemeyebilirsiniz ancak ben kesinlikle okunması taraftarıyım. Çünkü hem günümüz dünyasını hem de tarihte Hallac-ı Mansur'u çok güzel işlemiş yazar kitabında... Kitabın konusuna gelecek olursak, en başta isminden başlamak doğru olur sanırım. "Nigahdar" Osmanlıca bir kelime olup manası, koruyan, muhafaza eden demektir. Yani muhafız. Nigahdar, Hallac-ı Mansur'un Kayıp Risalelerinin koruyucusu olarak karşımıza çıkıyor ve son Nigahdar'ın öldürülmesiyle olaylar başlıyor. Yazar Başak Sayan tasavvuf, din ve Tanrı kavramlarının atom fiziği ve kuantum evreniyle iç içe geçtiği bu olaylar silsilesini oluştururken çok farklı kaynaklardan yararlanmış. Bu da kitaba ayrı bir lezzet katmış. Kadim bilgiler, kadim inanışlar, kuantum felsefe ve dinler ilgimi çeken konular olduğundan okurken inanılmaz keyif aldım ve hemen bitsin istemedim. Oyuncu olarak tanıdığım yazarın okuduğum ilk kitabı ancak diğer kitaplarını da okuyacağım. Çünkü kalemini gerçekten çok sevdim. Yalnız okurken Dan Brown kitaplarındaki ünlü tarih profesörü Langdon sık sık aklıma gelmedi değil. Okumak isteyenlere tavsiyemdir efendim, huzurlu geceler dilerim
NigahdarBaşak Sayan · İnkılap Kitabevi · 20191,764 okunma
1 +1'leme
1.122 Gösterim
Hiç bu tarz bir kitap okumadım. Uyarını dikkate alıp okuyacağım Özlemim🫠kalemine yüreğine sağlık🙏huzurlu akşamlar bitanem😍🌼
Özlem Koyun
Emeğine sağlık, Hallacı Mansur bu kitabı da tavsiye ederim.Son 100 sayfasında ağlaya ağlaya mahvolmuştum.❤️ keyifle hemşom❤️
Özlem Koyun
O zaman kesin alıyorum bu kitabı da 🤗 teşekkür ederim hemşom ❤️❤️
Kalemize sağlık merak uyandırıcı inceleme olmuş 👏👏👏☕️📚🍀
Çok teşekkür ederim Berk bey 🙏🙏🙏📚☕️🌿🌿
kalemine sağlık güzel bir inceleme olmuş bu aralar çok taktığım kadim inanışlar ve felsefe dediğin için listeme ekledim güzel adaşım 😘😘😘
Özlem Koyun
Çok mutlu oldum, senin de okuyacak olman gerçekten mutlu etti beni. Yorumlarını merakla bekleyeceğim sevgili adaşım, çok teşekkür ederim 🥰🥰😘😘🌹
Emeğinize sağlık keyifli okumalar huzurlu vakitler dilerim 🫰🏻🙏🏻🍀
Özlem Koyun
Çok teşekkür ederim şefim, huzurlu vakitler dilerimm🙏🌿
Kaleminize emeğinize sağlık. Siz alıntıları paylaşırken zaten listeye eklemiştim geçen hafta sonu olmadı bu hafta sonu kitaplarımı alıp bir an evvel okuyacağım çok ilgimi çekti. Teşekkürler incele için ☺️🙏🏼
Özlem Koyun
Asıl ben teşekkür ederim değerli yorumunuz için.. Gerçekten beni etkileyen bir kitap oldu, umarım aynı etkiyi sizde de bırakır. Bittikten sonraki yorumlarınızı merakla bekliyor olacağım. Şimdiden keyifli okumalar dilerim 🙏😊