Gönderi

8/10
·143 syf.··
2026 18. kitabı
Eski basım kitapları seviyorum. Sadece eski basım diye aldım ve baktım ki 14 dile çevrilmiş hemen okumaya başladım. Edebi olarak hiç bir özelliği yok. Ama kitabın hikayesi muhteşem. Brezilya'nın en kötü ve pis bir mahallesinde, sefalet içinde yaşayan ve çocuklarına sahip çıkmak istiyen bir annenin günlükleri. Günlükler tesadüfen bulunup yayınlanır ve fevela dedikleri bu gecekondu mahallesini bütün çıplaklığı ile gözler önüne seriyor. Sırada bir günlük gibi gözükse de aslında bir çaresizlik içindeki kadının, annelik duygusu, politik bakışı, hayata karşı duruşu, yoksulluk, sefalet, ezilmişlik... her duygu ve düşünmesinin kağıda dökülmesi. Günlükler sayesinde kurtuluşu... Ben severek okudum.
ÇöplükCarolina Maria de Jesus · Nil Yayınevi · 1981238 okunma
·
480 Gösterim
3 Yorum
Görünce çok şaşırdım yıllar önce yani ortaokul yıllarında neredeyse okuduğum bir kitapta sadece kahve ile bir parça ekmek ya da tamam kahvenin yanına artık çocuklarının ne bulacağını şaşıran bir anne figürü var Onu hatırlıyorum ama çok büyük etkiler bırakmıştı şimdi bu kitabı tekrar burada görünce öyle çok etkilendim ama çok büyük etkiler bırakmıştı şimdi bu kitabı tekrar burada görünce öyle çok etkilendim
İstiklâl soysal
Gönderi Sahibi
Bende etkilendim, kitap çok güzel.
Eski Brezilya dizileri gibi, ara ara pembe dizi okumak es olabilir
İstiklâl soysal
Gönderi Sahibi
Aynen öyle
“Hatırladım, ben de bu anı kitabını okumuştum. Bir annenin çocuklarını yaşatma mücadelesi gerçekten çok etkileyiciydi. En zor koşullarda bile yılmadan, her gün yeniden hayata tutunarak verdiği yaşam savaşı hep aklımda kaldı. Ne güzel her koşulda direnen yılmayan, çocukları için savaşan annelerin varlığını bilmek.
İstiklâl soysal
Gönderi Sahibi
Her gün onlar için yaşıyor. Onların eğitimini düşünüyor. Gerçek bir hikaye olması beni daha da etkiledi.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.