Sizce insan yapılan haksızlığa mı, anlaşılmamaya mı kırılır?
Bana yaptıkları için kimse özür dilemedi, sadece tepki verme şeklim için beni suçladılar.
Alıntı
··1 alıntı·
2 +1'leme
17,5bin Gösterim
İnsan yapılan haksızlığa kızar, incinir ve hırpalanır; ama asıl kırılmayı, kendini en doğru, en çıplak haliyle ortaya koyduğu anlarda anlaşılmadığını gördüğünde yaşar.
Asthley
Çok doğru, kaleminize sağlık hocam. 🙂🙏🏻
İnsan, haksızlığa uğradığında elbette canı yanar; ancak en derin yarayı haklıyken anlaşılmadığında alır. haksızlık kızdırır, ancak anlaşılmamak insanı sessizliğe ve derin bir hayal kırıklığına gömer. Sizce??
Asthley
Bence de öyle; haksızlık daha çok dışarıya dönük bir öfke doğurur, ama anlaşılmamak insanı içe kapatır. Çünkü haksızlıkta kendini savunma ihtimali vardır, anlaşılmamakta ise ne söylersen söyle karşı tarafa ulaşmadığını hissedersin. Asıl yorucu olan da bu sessizliktir; insanın kendi içinde defalarca anlatıp yine de duyulmadığını düşünmesidir. 🙏🏻
Çoğu zaman insan, yapılan haksızlığa değil, o haksızlığı anlatamadığı ve anlaşılmadığı gerçeğine kırılır. Çünkü anlaşılmamak, çoğu zaman haksızlığın kendisinden daha derin bir iz bırakır.
Nursel Kesinlikle, kaleminize sağlık hocam. 🙂🙏🏻
Bu insan beni nasıl anlamaz dediğimde kırılmışımdır.O his çok kötü…Gerçekten anlaşıldığımız ortamda hayat bulup çiçek açıyoruz.🌸
Aynen öyle hocam. 🙂🙏🏻
Anlaşılmamaya ...
Asthley
G.Kader Eker haklısınız. Anlaşılmak için belki de çabaya gerek yoktur, karşıdaki insan anlamak istiyorsa zaten bakışlarınızdan bile anlar. 🙂
İkisine de mücadele verdiği noktada nankörlükle karşılaşmakta cabası
Haksızlık karşısında kırılır insan . Neden?? Çünkü anlaşılmamakta haksızlığa gebedir. Özellikle narsist bir insana denk geldiğinde anlaşılmak bir tarafa sana yapılan tüm haksızlığı içinde en kuytu yerde hissetmenin ağırlığı ömrünce geçmiyor. İkisi de birbiri ile bağlı.