2018 62. kitabı
Okunma: 30 Kasım 2018 23:49
Aralığa dakikalar kala bu kitabı noktalandırabilmiş olmak içimi rahatlatmadı değil:) Posta kutusundaki Mızıka ve Resimde görünmeyen'den aşina olduğum bu yazar okurken beni şaşırtmadı aynı üslup ve aynı sıcaklığiyla karşıladı beni. Eser deneme tarzında olunca Resimde görünmeyen ile kıyaslandığımda bir puan daha eksik vermem gerektiğine karar verdim.Resimde gorunmeyen daha başarılıydı bence.Yazilan her deneme farklı bir konuya dikkat çekiyordu vicdanımıza insanlığımıza sesleniyordu denemelerinde. yazarın kendine has üslubuyla girişi ve sonra haberlere değinmesi çok orjinal bir fikirdi.Bu haberler ve bilgiler bazı konularda google amcaya danışmama vesile oldu.Çogunu beğendim ama bazıları (1 2 tanecik) olmasa da olurdu sanırım:)) Yazarın Son denemesi çok manidardı. Ölüm... Söz konusu ölüm olunca keyifler kaçıyor farkındayım Ama ölüm bizim salt gerçekliğimiz.Ölümü sıkı sıkı kucaklamali ve gitmeden bu yeryüzünde bir çiçeğinde olsa açmasına vesile olabilmissek tebessümle ayrılabilmeliyiz buradan.Son denemeyi okurken daha yeni okuduğum ama bir türlü aklımdan çıkaramadığim şu alıntıyı paylaşmak istiyorum. ''Bir şey yap güzel olsun. Huzura vesile olsun, rikkate yol açsın, şevk versin, hakikate işaret etsin. Bir şey yap doğru olsun. İnsanları yalanın ve yanlışın bataklığına düşmekten korusun. Rüzgâra ve akıntıya kapılmasın; kırılsın lakin eğilip bükülmesin. Bir şey yap adil olsun. Haktan hukuktan ayrılmasın. Zalime haddini bildirsin, mazlumun payını versin.'' (Hüzün ve Tesadüf, Sayfa 15) Belki bir şey yaparsak küçükte olsa bir şey, dünya daha yaşanilabilir olur sevgili Dost. Bu etkinlik sayesinde güzel bir kitap okumama vesile olan İnci ve Sueda ablalarıma kucak dolusu sevgiler. <3 (Inci Abla Tolstoy okuyamadim ama bu oldu bak:)) Son bir şey daha, eğer A.Ali Ural ile henüz tanışmamışsan ve tanismak istersen sana bu kitabı hediye edebilirim güzel insan.Alta yorum yapman yeterli.(kitabı azcık cizdim çünkü kitap kıymetli:)) Aralık ayında kendimizi bulacağımız kitaplarla tanışmak dileğiyle... okuduğunuz için teşekkür ederim.
Makyaj Yapan ÖlülerA. Ali Ural · Şule Yayınları · 20212,333 okunma
İncelemenizde böyle biri cümle vardı. Ona vurgu yaptım. Çok anlamlı geldi.
Sena
Mustafa Kutlu söyleyince anlamlı oluyor :)
Tahliliniz için ben teşekkür ederim.Keyifle okudum :)
Beğenmenize sevindim,teşekkür ederim.
Kırılsın lakin eğilip bükülmesin.
Sena
Yorumuzu neye istinaden söylediğini anlayamadım,kusura bakmayın.