Dogru söylüyorsun sizin niyetiniz belli benim derdim belli sizin olsun ama tanrı yok bagıra bagıra söylüyorum kimse İslama bir harf kelime değiştiremez Allah ın 99 ismi var onu kullanın hangi şair hangi yazar benim dinim den peygamberim den üstün olabilir ahir zamanın fitneleri yazık size....
Tanrı ile Allah arasında ne fark var ? DİYEN arkadaşlara Kelime-i tevhid üzerinden açıklayalım.
Tanrı ve İlah = cins isim ,Ateş taş helva yer gök ...
Allah = özelisim
Sizin söylediğiniz gibi
Allah yerine Tanrı koyarsak
TANRIDAN BAŞKA TANRI YOKTUR demiş oluruz ki bu cümle kendisinin olumsuzluğunu doğurur ve kapınız Ateizme açılır.
Allah' tan başka İlah(tanrı) yoktur demek ise;
Allah özel bir isim, olumsuzladığı şey ise cins bir isimdir yani her şeye verilebilecek olan isimdir .
Yani ALLAH'TAN BAŞKA İLAH(TANRI) YOKTUR DEMEK
senden başka yeryuzunde tapılacak bir cisim(cins) yoktur demek . Kelime-i Tevhidin ta kendisi.
EĞER SİZ ALLAH YERİNE TANRI KOYARSANIZ KELİME-İ TEVHİDİ OLUMSUZLAMIŞ - TANRIDAN BAŞKA TANRI YOKTUR - DEMİŞ
Olursunuz. Biraz kitap okuyup felsefe yapabiliyorsanız bu cümlenin olumsuzluk edatı gelen şeyin bizzat kendisi olduğunu dolayısıyla kendisini yok saydığını Tanrı dediğinizin de bu çerçevede yok olduğunu anlarsınız.
(Kut anlayışındaki tanrı Göktür yani gene cisimdir)