Soru? Kitaptaki tatliş dostlarımıza dair :))
Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum. Bana özel bulduğunuz, çok sevdiğiniz, sizi özellikle etkileyen kitap karakterlerini söyleyebilir misiniz? Hani bazen bir kitabı sevme nedeniniz olur o karakter. Ya da kitabın neşesidir olmazsa olmazıdır. Kitabı çok sevdiğiniz için o karakterin aklınızda kalması değil o karakteri sevdiğiniz için kitabın aklınızda kalması demek istediğim. Unutamadığınız karakterleri bilmek istiyorum ve unutamama nedeninizi. Okuyacağım kitaplar içindeyse özellikle analiz etmeyi planlıyorum her birini tek tek. Değilse de listeme ekleyebilirim ilgili kitapları şayet ikna edici olursa yorumunuz :) şimdiden teşekkür ederim... 🌼
Suç ve Ceza - Raskolnikov ve Sonya Raskolnikov bir cinayet işlemesine rağmen yine de suçlu göremediğim ya da sadece onu suçlu göremediğim bir karakter. Çektiği vicdan azabı ile kazındı kafama ve bana düşünmek için çok şey verdi. Sonya dışarıdan bakıldığında "kötü yola düşmüş kadın" etiketi yapıştırabileceğimiz ama aslında fedakarlığı, diğerkamlığı, yaşadıklarına rağmen umudunu ve inancını asla yitirmemiş olması nedeniyle hem saygımı kazanmış hem de bana onun gibi bedenini satan kadınlara önyargılı davranmadan eylemlerinin nedenini sorgulamayı öğretmiştir. Tutunamayanlar - Selim Işık ve Turgut Özben Toplumdaki duygusuz et yığını insan yoğunluğundan karşılaştıklarından dolayı mutsuzluğa, umutsuzluğa düşmeleri, kimsenin düşünmediği konuları herkes yerine düşünmekten toplumdan kopuşları etkilemiştir beni. Sonuna kadar düşüncelerine hak verdiğim kafa yapılarına kurban olduklarım<3
Biri sanırım yanlış bir zamanda okuyup yarım bıraktığım diğeri ise korktuğum iki güzel eser 😊 çok güzel ifade ettiniz Teşekkür ediyorum mutlaka dikkate alacağım 💕
13 yanıtı göster
Gölgelerin Efendisi: Halt, Will, Horace, Crowley, Duncan, Alice, Evanlyn Bleach: Nel, Kenpachi, Byakuya, İchigo, Rukiye, Hitsugaya Yüzüklerin Efendisi Gimli <3 Martin Eden, Saddi ve Jack, Pennywise, Dan Torrance, Yuda ve daha neler neler. Çogunu kitabın güzel olmasından ziyade karakterlerden dolayı okudum.
Ursula- Yüzyıllık Yalnızlık. Bu karakterle karşılaştığım ilk yıl 1984, yaşım 18 idi. 24 yaşımda ülkemden ayrılırken yanıma aldığım 5- 10 kitaptan biriydi. Simdi yarım yüzyılı çoktan devirmiş, sayamayacağım kadar çok kitap karakterleri ile tanışmış olmama ramen Ursula hala ensevdiğim karakter olarak yanımda. Kitap Can yayınlarından çıkmıştı. Sayfaları sarardı, bazıları koptu. Zamanın geçişi, hayatımın akışı bu kitapla eşit sanki.
O kitap da çok merak ettiğim ve aynı zamanda ürktüğüm bir kitap listemde vardı, güzel yorumunuz için çok teşekkürler 😊🌼
Bu yorum görüntülenemiyor
Ince Memed serisindeki Hürü ana🤩
Önceki 6 yanıtı göster
Tuco abi o da listemde haklısın 😄🙈 o kadar çok kitap var ki okuyacak siz böyle deyince hepsini şu an okuyasım geldi umarım çok geç kalmam tekrar sağolun 🤗
Bu yorum görüntülenemiyor