"Bana verilmiş bu ruhta, bana ait olmayan hislerin egemenliği altında eziliyorum. Kendimi tanıyamıyor ama var olduğuna inandığım aşkı çok iyi tanıyorum. Bu aşkın gölgesinde bile nefes alabilirim. Kulağım Tchaikovsky Hymn Of The Cherubim'i işitebilir. Sonsuza kadar bir gölgeye şiirler yazabilirim. En kötü ihtimal, en kötü ihtimalin varlığım olduğuna kanaat getirir ve yok olurum. Soruyorum sana Aziz! Beni kim bu noktaya getirdi? "
Kimliğini arayan Melodi, yeni bir romana başlayan kadın yazardır. Yolu bir gün Mayda isminde bir kadınla kesişir ve onu tutku dolu bir aşk bekler. Bu aşkla birlikte içine düştüğü bunalım, toplum baskısı, açığa çıkmayı bekleyen sırlar, gelişen olaylar ve benliğini tek ifşa edebildiği sevgili Aziz... Sonsuz günün akşamı, geceye doğru çığlıkları yankılanan ay.
Bu kitabı elime aldığım ilk andan bu yana yani yaklaşık 4 gündür elimden bırakamıyorum. Kitabı bitirdim ama ben halâ keşke bitmeseydi diye dönüp dönüp altını çizdiğim yerlerde dolaşıyorum. Hepimizin büyük isim diye nitelendirdiği bir-çok ölümsüz yazarların yanına Yeşim Teke de eklenecek. Umarım onun da değeri usta kalemi "öldükten sonra kıymeti anlaşılan" yazarlar gibi olmaz. Bence çağımızın en başarılı, cesur ve bilgili kalemlerinden biri. Bilgili diyorum çünkü; ne kadar çok kitap okuduğunu, araştırmalar yaptığını ve sanatın her dalında bilgisi becerisi olduğunu kitabında hissedebiliyorsunuz. Kendisinin aynı zamanda ressam da olduğunu duymuştum. Ha bu arada bugün nefis sinema makalelerini de dergilerden ve sitelerden buldum okudum.
Kitapta en sevdiğim karakter Mayda idi. Sanırım birçok kadın, bu kitaptan sonra Mayda olmak isteyecek.
🤗
Aziz'in Arkadaşı Yeşim Teke Yeşim TekeAziz'in Arkadaşı