NANKÖR ELEKTRİK
- Hıı
- Yenge nası?
- İii
- Çoluk çocuk?
- İyi lan ii işte herkes nooldu!
- Tamam abi sinirlenme.. öylesine sorduydum..
- Var bi karın ağrın da anlamadık kaç gündür.
- Yok abi ne karın ağrısı.
- Tamam tamam git iki lokma bişiyler kap gel midem kazındı..
- Ayıbettin abi hemen.
Şerafettin abi yanar döner çakır gözleriyle bi koşu giden kara oğlanı gözüyle takip etti.. ‘’ toy tabi daha’’ dedi içinden ve akabinde sırtını bahara merhaba diyen sabah güneşine doğru çevirdi, gözleri iyice ağırlaştı,kapandı ve o pos bıyıkları da düşen yüzünün akabinde düştü. Yaşlandıkça sırtı da iyice ısınmaz olmuştu artık. Ağaran ve iyice cansızlaşan tüyleri ‘’burdan biraz önce Şerafettin geçmiş ‘’ dedirtirdi.. peki ya o göbek neydi yahu o göbek.. yan yatınca bi kişilik yer kaplayan .. Yengeyle en çok burdan çıkardı kavga.. ‘’çekiil az öte giit ’’ diyip geçen gün bi yoldu bunu inan bi tutam kıl elinde kaldı Letafet yengenin.. çok acıdı hakkaten ya çok ama naapsın Şerafettin abi eli mahkum bi daha kim gelirdi yanına bu yaştan sonra . Hem ikinciydi yenge, e haliyle biraz da gençti ondan tabi.. İlk geldiğinde eve böyle miydi ya, ordan oraya koşturmacalar, ‘’ Şerafettiiiiiiin’’ diye işveli seslenmeler, göz süzmeler, saklambaçlar, sobelenince kikir mikir gülüşler falan filan işte.. Şimdi yerinden kalkmaya üşenen gün geçtikçe iyice uyuzlaşan Şerafettin ‘’yağızdım yav o zamanlar’’ diye bi iç geçirdi, ısınan sırtının verdiği mayhoşlukla tabureye iyice çöktü.. Yenge yolmuş onu, her gün bi tırnak atıyormuş ‘’vır vır vır ‘’ kafa beyin götürüyomuş, ‘’giderim ha’’ diye aba altından zopa gösteriyomuş falan filan..
‘’Hıh!! çok da Fifi!!’’
- Af buyur abi? Bişiy mi dedin ?
- Yok yaw bişiy demedim.ne çabuk geldin.. E ne getirdin ?
- Köşeden simit aldım abi.
Kenarından bi ısırık alınca suratı ekşidi..
- La oolum bu bayat!
- Başka bişiy bulamadım abi.
Diyip utandı kara oğlan köşeye büzüştü. Onun bu halini görünce hatrı iyice kalmasın diye ucundan az yedi, ‘’gel gel azcık da sen ye, sen de acıkmışsındır ‘’ dedi Şerafettin abi. Bi anda canlanan mahalle delikanlısının simidi yutması saniyeler sürdü. Gözlerinin feri gelip çakmak çakmak bakmaya başlayan kara oğlan Şerafettin abi sağ yanına dönene kadar ortalıktan çoktan sıvışmıştı bile.. ‘’nereye gitti ne ara gitti haylaz’’ demeye kalmadan sıcağın etkisiyle bastıran uykuya yenik düştü yorgun gözleri. Ne de olsa birazdan Letafetle bişiyler yerdi. Tabi son zamanlarda pek yemeğe de çağırmaz olmuştu ama elden ne gelirdi, o kocarken, Letafet üstüne bi letafet daha olmuştu bi kere..son günlerde de bi gezmeler bi tozmalar.. keyfi yerindeyken kara oğlanı da akşam yemeğine çağırmalar.. çoluğu çocuğu zaten hepten unutmalar.. gerçi az kaldı değil mi evden uçmaları.. ‘’gidince bizi bile tanımaz keratalar’’ diye söylendi kendi başına yine .. biraz kestirdikten sonra midesi hepten kazındı ama ortalıkta yemek falan yoktu. Yerinden kalkarken bi gerindi şöyle.. uyandı.. mutfağın kapısına kadar gitti Letafet yemeğini çoktan yemiş kırıntılar da Şerafettin abiye kalmıştı.. ‘’ gene sürtmeye gitmiş hıh!! ‘’ dedi tabakta kalan bi kaç parça peyniri yerken.. ‘’ o yokken bi uyku keyfi yapayım bari’’ diyerek pofuduk yatağa serildi. Göbeği sağdan sola devirdi.. oh be keyfine diyecek yoktu haa.. tek sorun şuydu ki Letafet o gün eve gelmedi.. Sonraki günler de gelmedi.. çocuklar da yoktu ortada.. gerçi onlar da artık haylazlığa başlamışlardı ama.. yuvadan uçma vakti onların da gelmişti demek ki..
- Şerafettiiinn.. gel tatlım bak tabağına bişiyler koydum ..hadi afiyetle ye bakalıım..
Diye tatlı tatlı çağırdı Şermin.. Asil kadındı vesselam.. onu her haliyle seven tek kişi.. çocukluğundan beri bir gün bile eksiltmemişti o şefkatli elini başından.. zevkle yemeğini yerken aman tanrım o da neydi.. tam da başucunda gözlerini ona dikmiş bakan bu ahu da kimdi.. bembeyaz, tam da onun yaşlarında ama bi o kadar da asil, gözlerinden ışık fışkırıyor, sesi o kadar narin ki .. ‘’ maaaavvv’’ diyen dillere kurban Letafet kim ki ..
- Ay Şermin hanımcım ne zahmet ettiniz teşekkürler..
- Ay ne demek ne zahmeti ayol.. ne güzel oldu böyle bak ..
- Evet evet ellerinize sağlık kahve enfes olmuş.
- Afiyet olsun, taşındığınızdan beri hep aklımdaydı kahveye çağırmak çok güzel oldu. Hem Şerafettin e de arkadaş çıktı bak ..
- Ay evet tatlım ya Pamuk da çok sıkılmıştı ..
- Aslında üç kedim daha vardı ama malum bu aylarda kaçtı gitti.. gelir diye bekledim ama gelmedi..
- Ay Şermincim iyi ki de gelmemiş ayol.. nüfus artışı kolay mı.. sevimliler ama bir müddet sonra çok vaktini alıyor insanın bakımları filan dimi ama..
- Orası öyle tabi de gelse bakacaktım onu göze almıştım doğrusu tatlım..
Şerminlerin bahçede Pamuk ve Şerafettinde voltaj yükselirken 3 sokak ötedeki trafoda hummalı bir çalışma vardı.. 3 gündür arıza veren akıma bakmaya gelen ekipler, ‘’zıızzttt bızzt’’ diye etrafa kıvılcım saçan trafoyu açarken itfaiye de hazırda bekliyordu. Binbir itinayla açılan kapak allahtan patlama falan yapmamıştı.. keskin bi yanık kokusu ‘’bu neymiş ya’’ diye burnunu tıkayan herkesi şok etti.. Kuyruklarından sallanan iki kedi resmen kül olmuştu. ‘’ üüüf kediymiş ‘’ diyen herkes kenara çekildi. Kapağın açılmasıyla yanarken diken diken olan tüyler etrafa saçıldı.. Letafetin işveli kaçamakları hem kendinin hem Karaoğlanın başını fena yakmıştı doğrusu.. Üç gün önce Şerafettine bi tepik vuran Letafet, Karaoğlanı peşine takıp işveli kedi yürüyüşü ve arkasına geliyor mu diye bakarak taa trafoya kadar getirmişti. Bu tatlı oyun, kenardaki aradan içeri giren Letafetin arkasından ‘’ ölüm yok ya ucunda oolum Karaoğlan dal içeri’’ diyip hayatının golünü atmak isteyen Karaoğlan için gerçekten bir jübileydi.. Karaoğlan garibandı hadi onu çöpe atarlardı da Letafet in boynundaki ismi yazan tasmayı görevlilerden biri alıp ‘’muhtara verelim bari bi arayanı varsa ‘’ diyip bi poşete koydu.
Pekii Şerafettine mi ne oldu..oohooo.. Pamuk tam da onun ayarındaymış ya yahu.. Letafet de kimdi??
Letafet le Karaoğlan trafo yolunda 🐱
i.hizliresim.com/gPVm2L.jpg
Şerafettin Pamuğu görünce gözler faltaşı 😻
i.hizliresim.com/7BXRvr.jpgi.hizliresim.com/od8B6k.jpg vee Pamuk.. Asalet soydan gelir yahu 🐆