Merak ediyorum bakalım ne kadar edebisiniz...
Halay çekmeyi edebi bir şekilde açıklasaydınız, bu nasıl bir cümle olurdu?
Davulla zurnanın dertlerimizi pompaladığı kollarımızı uçacakmışçasına yanlara açmış, sallanan halay başı mendiliyle sallayıp havaya bırakmıştık...
Eminim çoğu insan betimlenmiştir😅
Gönüllerimiz tutuşsun Gel gönül halayı çekmeye Ayrılığımız bir son bulsun Gel yürek vurgunum halaya Tende degil sevgi gonulde Hicran ister kavusmak ister Vuslata yönünü bir dön de Gel sevgi yumagim halaya Ayrılan kavuşurmuş bil de Hecede kalp aruzda dilde Ben saklıyorum seni gönülde Gel gönüllun sahibi halaya Bir ırmak olur yürür sevgiler Kah Leyla kah Beatrice olur Mecnunda çölde Dante ruyada Gel kitapta bulduğum halaya Seni anlatan dizelere vuruldum Sen ortaçağın şiiri uzaktaki prenses Ben yoluna düşmüşüm görmeden seni Gel bekliyor prens katil sende halaya Tarih seni yazdi Truva'da Helensin Ankara'da bir Inanosmu'miydin, Sümer de Abi hayattı senin adin Gel Rama sende katıl halaya Efsaneler bitmez Sirin bitmez Fuzuli ayrı isler ayrı Shakespeare Maşuk olup düşürürsün Galibi pesine Gel Aşık sende katil halay'a Tarih tekerrürdur böyle yürür aşklar Inleyen bulutlar kavuşur toprağa Damla damla sevinir toprak bu aşka Gel yağmur sende katıl halaya Kuslar dururlar mı hiç aşksız Bülbül son bestesini çalar güle Kumrulardir vefanın simgesi Gel saka katıl sende halaya Mir'at-ı Cünun
eliff
Edebiyat yapalım dedik şiir yazmışsiniz bundan daha iyi edebiyat olamaz sanırım teşekkürler, kaleminize sağlık.🌸
Herkes el ele tutusuyordu olabildiğince yakınlardi ama hiç biri samimi değildi 😂😂
Wuu güzel bak😅
Efendim birden fazla kişinin, serçe parmaklarını kenetlemek suretiyle yan yana oluşan uzun kuyruğun, müzik eşliğinde çoğunluğun uyumlu, başı ile sonu arasında zerre uyum olmayan bir dans türü
eliff
Ama bu daha çok bilimsel bir tanımlama oldu
Halay çekmek ,alay geçmek gibi dansla bu bir sanat yoksunluğu hiç samimi değil
Saygı duyarız
Hesapsız kitapsız baş koyduk bu meydana Aman aman kardeşinin elini bırakma Lâkin sallanmayı da unutma Ancak mendili sallayana uy Yarin gözüne bakıpta şaşırma (Fazla amatör oldu sanki :) )
Kaleminize sağlık 🌸☺️☺️
Bu oyunun başında yer almak için nice düğünde kavgalar çıkmış gelin tarafı ile damat tarafı birbirine girmiştir. Önemli olan halay çekmek değil halay başı olmaktır
Doğru o da var 😁
çekebilsem açıklardım en romantik şekilde dans daha çekici
eliff
Sizin görüşünüz tabi ☺️dans ayrı bir boyut
Bizim cümleleri alıp yazacağın kitaba mi koycan.aklima universitedeki hocaların öğrencilere verdiği ödev ve tercümeleri kullanma taktiği geldi 🐴🐴🐴
eliff
Yok ya😅😅birden aklıma geldi işte