12 saniyelik depremden sonra evine giremeyenler, günlerce tepesine bomba yağan Suriyelilere " gitsin " diyordu.
Din
Doğru diyordu belki de... Asgari ücret alıp kirada oturuyor ve 3 çocuk besliyordu. Sonra kirası asgari ücretin yarısı oldu. Çocuklarına ekmek dışında başka bir şey alamaz hale geldi. Şimdi ise ekmeğe dahi muhtaç oldu. Beylikdüzü ve Esenyurt parklarını gezmeyi az önce bitirdim. Hatta gece yarısı yeniden çıkmayı düşünüyorum. Parklarda 10 Suriyeliye 2 TC vatandaşı düşmektedir. Maruz kalmadan kardeşiz naraları atmak kolay, gel Suriyelilerin yoğun olduğu bölgelere de buralarda yaşa. Madem devlet ya da millet olarak besleyeceğiz, Türkiye’de geniş kamp alanları yaratacak boş araziler mi yok? Arap saçına çevirdiler, ne güvenlik var ne de başka bir şey... Bütün berduşları, hırsızları topladılar ülkeye.
Önceki 3 yanıtı göster
Ben o genellemeleri yapabilmek için kaç bin kişinin üzerine basıp geçtim ya da kaç kişi üzerimden geçti gitti... Öyle düşüncene saygı duyuyorum atarları ancak yazım dilinde karşılaştığımız bir deyimdir ve herkesçe bolca söylenir. Siz buysanız ben yani öteki sizin içerinizde değilim elbette... Fakirin fukaranın geleceğinden çalıp görsel amaçlı yardım kumpanyaları düzenleyenler ise benim insanım olamaz. Kişi önce kendi uyruklarının hayatını düzene sokar sonra başkalarına yardım eder... Kendi düşkünlerimizi, yoksullarımızı bir doyuralım sonra bakarız Müslüman camiasına... Bu arada bu ülkede yaşayan insanların dini de Müslüman ama pek kardeş değilsiniz heralde...
1 yanıtı göster
Tebrik ediyorum. Bu devirde bu duyarlılık, insan sevgisi, rasyonellilik, mantık, akıl, fikir .. gerçekten ender rastlanilan olgular ve bunların hepsi -bu alintidan anlıyorum ki- sizde vücut bulmuş..
Çok doğru👏🏻
Bu yorum görüntülenemiyor
Bu yorum görüntülenemiyor
10-15 yıl sonra bu iletinin altında buluşalım.Can derdinde olan, uçkurunun derdinde olmaz.10 Yıldan beri kaç çocuk doguruldugy hakkında bilgin var mı ? İnsan bir misafirlige gittiginde bile ev sahibine olabildigince az yük olmaya çalışır. Kalıcak yeri yoksa olabildigince az kalmaya, Açsa herkesin payını düşüncek şekilde yer. Sen burda Suriyelileri eleştirenleri eleşrirecegine Haftaya Cuma namazını şamda kılcaz diyip savaşı körükleyen ve bu noktaya getirenleri eleştiriceksin. Ülkesindeki üniversitelilerin, gençlerin kızlı erkekli aynı evde kalmalarına karşı çıkıp namus bekçiligii yapanlar bugün sahilde, sokakta bir kısım suriyeli gençler tarafından(tüm suriyeliler demiyorum) kızlar gerek göz gerek dokunarak tacizde bulunulunca namus,örf ,adet nerde ? İşiniz gücünüz Humanistlik adı altında gösteriş... Bir gün kendi ülkende bir başka ülke vatandaşı tarafından dayak yediginde,bıçaklandıgında veya ailenden kadınların tacize ugradıgında veya kendinin öldürüldügünde görüşlerini merak ederdim :)
Önceki 2 yanıtı göster
10 - 15 yıl ilerisini düşünecek kadar ufku açık biri olduğun kanaatinde değilim, zira geleceği düşünen biri olsaydın muhakkak ahiretini düşünürdün. malesef sen mazlum suriye halkını elinden gelse acımasızca savaşın ortasına atacak kadar zalimsin. ( yazdıklarından bu anlaşılıyor ) mültecileri ülkemiz de misafir olarak ağırlamamızı, sen evimizde ağırlıyormuşuz gibi algılayıp o şekilde davranamazsın. hiç bir suriyeliyi eminim ki evine alıp ağırlamadın, ekmeğini de onlarla bölüşmedin, bölüşenlerden bu kin, bu nefret söylemi bile yokken sana noluyor ? ne yaptın da bu kadar dert yanıyorsun ? benim misafirliğinin bilinçinde olmayıp, ahlaksız şekilde hareket eden suriyeli'leri savunuyormuşum gibi de konuşamazsın öncesinde bir kere haddini bileceksin. bu dediklerini kimse savunmuyor, tabi ki bu tür ahlaksızları sınır dışı edilsin. hak ettikleri ceza kanunlarımızda neyse verilsin. ama sen kalkıpta tüm suriyeler böyleymiş gibi bir algı yayıp bazıları hariç diyerekte gelecek tepkileri engelleyemezsin. son olarak beni düşünmeye davet ettiğin şey hiç hoşuma gitmedi ağzıma bile almıyorum. namusum için yaşar namusum için ölürüm, namusum için öldürürüm. sen bu örneklerini kendin ve ailen üstüne düşün. olursa ne yaparsan yap. ama sakın herkesten bunu sorumlu tutma gibi bir aptallığa düşme, yoksa ALLAH'a hesabın çetin olur.