9/10
·261 syf.··
Beğendi
·
2018 15. kitabı
·
6 günde okudu
·
Okunma: 23 Aralık 2018 12:36
Okuduğum en güzel kitaplardan bir tanesi değil en iyisi :) _____________ 23 Aralık 2018 güncellemesi: 'Heeellloooo. Meraba arkadaşlar. 1000Kitap hesabıma hoşgeldiniz. Bugün sizlerle Sineklerin Tanrısı kitabı hakkındaki fikirlerimi paylaşacağım. İncelememi beğenirseniz beğen butonuna tıklamayı ve yorum yazmayı unutmayın'. (*) Çocuk yolcuların olduğu bir uçak, bir adaya düşüyor. Pilot ölüyor. Çocuklar bir şekilde kazadan kurtuluyorlar. Adada hiç kimse yok. Daha önce adaya ayak basılmamış. Çocukların yaşları ise 6 ile 12 arası. Kitabımız böyle başlıyor. Bundan sonrası ise çok iyi kurgulanmış. Kitabın her kelimesinin bir önemi ve simgesel bir değeri var. Bana öyle geliyorki, gerçekten de böyle bir şey olsa, yani bir uçak düşse, çocuklar tam olarak yazarın yazdığı gibi davranacaktır. Olaylar çok sürükleyici. Dili çok sade. Mine Urgan'ın böyle güzel bir kitabı çevirmesi çok iyi olmuş. Hayvanların Çiftliği gibi bu kitap da çocuk kitabı gibi durmasına rağmen, aslında değil. İnsanı insan hakkında düşünmeye yönelten bir kitap. Kitabı bitirdikten sonra gene Mine Urgan'ın yazdığı sonsözü okumanızı öneririm. İyi okumalar dilerim. *Youtuber'ların yaptıkları giriş ile ilgili kötü bir şakaydı sadece. Youtube izlemeyen dostlar olabilir. :)
1000Kitap
Sineklerin TanrısıWilliam Golding · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202597,4bin okunma
··
2.082 Gösterim
43 Yorum
Lütfen giriş yapınız.
Hacı Seydaoğlu
Gönderi Sahibi
Anlaşıldı, kısa bir sürede incelemeyi güncellemezsem, güzel bir linç yiyeceğim. :) Madem kurallara uymuyor, neden kaldırmıyorsun diye soracaksınız, size bir hukuk ilkesini hatırlatmak zorunda kalırım: yeni kurallar/kanunlar sanığın aleyhine ise geçmişe yürütülemez. 1k'nın ilk sürümünde, bu bölümün adı inceleme değil yorumlardı. Benim yorumum da buydu :)
Artık okumam gerektiğine ikna oldum ve okuyacaklarıma ekledim. Teşekkürler sayın patron :)
Hacı Seydaoğlu
Gönderi Sahibi
Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için. :) 1000Kitap'ın değerli olduğu konusunda kesinlikle katılıyorum. Fakat buradaki payım çok az. 1000Kitap'ı değerli kılan yüzbinlerce insanın milyonlarca katkısı. Yoksa yazılımı çok da öyle mükemmel değil. "Beni sizler yarattınız." -1000Kitap :)
Bir taş devri incelemesi :) Hacı Bey elinize sağlık :)
Hacı Seydaoğlu
Gönderi Sahibi
Bu kadar sene geçmiş incelemeyi artık düzeltmek gerek: Okuduğum en iyi kitaplardan. Sırf bu incelemeyi düzeltmek için, kitabı tekrar okuyacağım inş. efendim. :)
"Çok müthiş bir kitap" gibi kısa, "En beğendiğim kitap" gibi sadece sizi ilgilendiren, kitap hakkında hiçbir bilgi içermeyen yorumlar ve yukarıdaki kurallara uymayan yorumlar editör ekibi tarafından yayından kaldırılacaktır. Bu durumu tekrarlamanız durumunda da siteden uzaklaştırılmanız söz konusu olabilir. :)))))))
Tam incelemeyi okudum, lince hazırlanıyordum ki paylaşanın ismini gördüm, kahkaha attım :))) Şu “berbat günlerimden bir tanesi değil, en berbatı” günüme ilaç gibi geldi :) Bir de aşağıda yorumlarda bir kaç kişinin okumak isteyip ertelediğini görüyorum, yapmayın etmeyin yazıktır bu kitaba! İster etkinlik yapın ister bireysel takılın ama en kısa zamanda okuyun bunu!
Hacı Seydaoğlu
Gönderi Sahibi
Şu güzel cümlemi deforme ederek, canımı acıttın. :) Tam da akım olacak cümlelerden biri gibi duruyor. Hata birisi değil kendisi. :))
Reklam
Kısa Mesajların 2 kontör olduğu dönemlere denk gelmiş inceleme demek ki :)
Hacı Seydaoğlu
Gönderi Sahibi
Tayfun bey de geldiğinize göre ölüm fermanım kesinlikle verilmiş demektir. :))