2019 67. kitabı
Okunma: 07 Aralık 2019 17:33
Bilim kurgu filmlerini izlemeyi sevdiğim gibi kitaplarını da okumayı seviyorum. Maymunlar cehennemi filmini muhakkak duymuşsunuzdur ya da en azından serinin bir filmini izlemişsinizdir. Ve bunun gibi daha pek çok film uyarlaması olan Maymunlar Gezegenini ayın bilim kurgu kitabı olarak seçtim. İyiki de seçmişim dedirtti bana. Merakla sonunu getirmek istedim. Cok uzatmadan konusuna gelecek olursam. Gazeteci Ulysse, Profesör Antelle ve Fizikçi Arthur  Dünyanın dışında başka bir gezegeni keşif amacıyla  betelgeuse yıldız sistemindeki ve daha sonradan soror adını verecekleri bir gezegene iniş yaparlar. Görünürde her şey gayet normaldir. Ta ki vahşi insanlara denk gelene kadar. Konusma yeteneği ve gözlerinde zeka parıltısı olmayan vahşi insanlar baya şaşkınlık yaratsa da asıl mesele sonradan gelen avcı ile alakalı bu gezegende insanlar vahsi bir av konumundayken maymunlar ise uygar avcı konumundadırlar. Kulağa cok ütopik geliyor dimi okurken şaşkınlıktan kendimi alamadım. Maymunlarn hiyerarşisi, teknolojik gelişmeleri, geldikleri uygarlık seviyesi insanların şuan ki konumuna henüz ulaşamasa da gelişimleri çok şaşırtıcıydı. Acaba tüm bunlar insanları taklitten mi ibaretti. Yoksa kendi yetileri mi gelişmişti ya da en az insanlar kadar zeki varlıklar mıydı kitapta bu soruların cevapları bulmaya çalışılmıştı. Herkese tavsiye edebiliceğim güzel anlatıma sahip bir kitap mutlaka okuyun. Maymunlar Gezegeni Pierre Boulle
Maymunlar GezegeniPierre Boulle · İthaki Yayınları · 20186,7bin okunma
Bilimkurgu seviyorsanız şayet incelemiş olduğunuz kitabın da içerisinde yer aldığı İthaki Bilimkurgu Klasikleri serisini kesinlikle tavsiye ederim. Bu tavsiyemle ilgili olarak profilimde şuana kadar bu seri içerisinde okuduğum kitaplardan alıntılar ve incelemeler mevcut. İyi okumalar dilerim 😊👍