Selam! Bir kitapta okuyup sonra burada paylaştığınız en etkili alıntı hangisiydi? Alıntıları bu iletinin altında paylaşalım mı? Başkasının alıntısı da olur. Güzel cümleler okumaya ihtiyacım var. Hatta bence hepimizin ihtiyacı var.💙 Hem alıntıya bakıp, yeni kitaplar eklemiş oluruz listelerimize.
#59589692 kitabın en sevdiğim kısmı :)
İçinde hâlâ acıyan bir yer vardı ama iyi şeyler vaat eden bir acıydı bu, tamamen kapanmadan önce kabuk tutarken yanan yaralar gibi sıcak ama yumuşak bir acı. #46092526
Nasıl gözlerimiz görmeye, kulaklarımız duymaya yarıyorsa, insanın yüreği de zamanı algılamaya yarar. Kör biri için gökkuşağının renkleri ve sağır biri için kuş sesleri nasıl boşunaysa, yürekle algılanmayan zaman da öyle boşa gider, kaybolur. #34810855
Uzun bir yolu, ancak gün be gün adım adım ilerleyerek kat edebiliriz. Yoksa, ömrü yılın ilk gününden ilerisine vefa etmeyen yılbaşı kararlarıyla kalırız. (Kendiyle dost olmak- Wilhelm Schmid)
Kitaptan değil kitapsızlıktan korkmalıyız.(Bu Ülke/Cemil Meriç)
Hayatı anlamadan geçip gidiyoruz. Olgunlaşmak kalbin daha hassas, kanın daha sıcak, zekânın daha işlek, ruhun daha huzurlu olması demek. İçlerinde böyle bir canlılık, böyle bir hayat coşkunluğu duyanlar dünyanın biricik hakimleridir.(Bu Ülke/Cemil Meriç)
Ne dünden sorumlu, ne yarına borçlu ... Bir Düğün Gecesi - Adalet Ağaoğlu