Selam! Bir kitapta okuyup sonra burada paylaştığınız en etkili alıntı hangisiydi? Alıntıları bu iletinin altında paylaşalım mı? Başkasının alıntısı da olur.
Güzel cümleler okumaya ihtiyacım var.
Hatta bence hepimizin ihtiyacı var.💙
Hem alıntıya bakıp, yeni kitaplar eklemiş oluruz listelerimize.
Kitap okurken geçirdiğim iki saatin hayatımın birçok senesinden daha dolu ve daha ehemmiyetli geçtiğini farkedince hayatımın ürkütücü hiçliğini hisseder ve yeis içinde kalırım.
Eğer bir gün bu önyargı kelimeleri,yani Avrupa dillerindeki barbar,Japon dilindeki gaijin,Müslümanlardaki kâfir, Almanlardaki Ari olmayan gibi önyargı sıfatlarını kaldırabilirsek,amacımıza
ulaşabiliriz.
-İlle de savaşmamız mı gerekiyor? diyerek içini çekti Cooke. Böylesi gerçekten korkunç olacak!
V. George Caddesi'nde, Dişci Sami Ebussuud, bu soruya çok sert bir cevap aldı. Ince ve kültürlü bir adam, aynı zamanda da usta bir
kemanci olan Ebussuud, Yahudi topluluğuyla her zaman iyi geçinmiş
Araplardan biriydi. Son yıllarda baş gösteren krizlere rağmen, sonunda iki ulusun barışacağına inanmakta diretiyordu. Dolayısıyla da, dans
edenler arasında eski dostu ve her zaman açık görüşlülüğüyle barışçılığını takdirle karşıladığı keman hocası Izak Rottenberg'i görünce şaşırdı. Koluna Yahudi milisinin kolluğunu taktığını da daha büyük bir
şaşkınlıkla karşıladı. Kudüs Ey Kudüs
Benim en büyük arzum son sözde “La...” da takılıp kalmamaktır!
Sizin için de aynısını dilerim.
Gerisi lâf-ı güzaftır.
(KIŞ ÜZÜMÜ adlı kitabın son cümlesi)