2020 4. kitabı
Okunma: 06 Şubat 2020 06:37
Okuduğum ilk Orhan Pamuk kitabı, başka bir kitabını okur muyum bilemiyorum.. Doğu batı senteziyle ve tarihle çok ilgili bulamadım, iç hesaplaşmaların köle ve efendisinin birbirlerine olan benzerlikleri, bireysel kimlikleri ve iki kültürün ortak paydası vurgulanıyor. Dili bence anlaşılmaz uzun cümleler ve betimlemelerden oluşuyordu. Çoğu kez cümleleri tekrar tekrar okudum. Olaylardan kopmamak için çok çaba harcadım ama yine de kitaptan koptum. Orhan Pamuk'un kalemini sevemedim.. Bana hitap eden bir kitap değildi. İyi okumalar :)
Beyaz KaleOrhan Pamuk · Yapı Kredi Yayınları · 202311,2bin okunma
Aslında Pamuk’un bütün kitaplarını çok beğeniyorum. 😌 Kar, Kırmızı Saçlı Kadın, Kafamda Bir Tuhaflık... Sanırım en çok bunları tavsiye edebilirim anlatımları yönünden. Kar ilk ve tek siyasi romanı ve içinde birden fazla aşk hikayesini de barındırıyor. Kırmızı Saçlı Kadın’da hem iki kuşağın baba-oğul ilişkisi hem de aynı kadına duyulan aşk hikayesi var. Aynı zamanda Oidipus ‘un ve Rüstem ile Sührab’ın mitlerini de hikayede işlemiştir. Kafamda Bir Tuhaflık’ta ise bir boza satıcısının hayatı anlatılmaktadır. Yine ve tabi ki aşk, bunun yanı sıra İstanbul sokakları, yoksulluk. 😌 Bence hepsi çook güzeller ❣️
EEsraB
Kırmızı Saçlı Kadın'ı merak ediyordum. O zaman madem siz de önerdiniz ikinci şansı verelim :) teşekkür ederim.
Orhan Pamuk bu kitabında farklı bir dil ve anlatım tarzı denemiş. Bende kitabı sindirerek ve birkaç defa okuduktan sonra ancak özümseyebildim. Ama diğer kitaplarında dili böyle değil. Tam tersine akıcı ve etkileyici bir anlatımı var. Pamuk okumayı bırakmamalısın bencee 😌
EEsraB
Peki hangi kitabını önerirsiniz?
Rica ederimm😌 iyi okumalar 🌺