“Bizdeki kitapların çoğu iri harflerle basılıyor Olric. Kültür seviyemizi gösteriyor bu iri harfler. Okumayı yeni öğrenen bir millet olduğumuz için iri harfleri tercih ediyoruz. Daha harfleri yeni söktüğümüz için, onları satırlar arasında kaybetmekten korkuyoruz. Az gelişmiş harfleri seviyoruz.”
Aslında üzerine çok konuşulacak bir konu. Üzerinde yaşadığımız coğrafya bile bunun bir sebebi. Umut edelim demek istiyorum. Güzel bir geleceği umutedelim. Bir yandan da umut etmenin ne kadar tehlikeli olduğunu düşünüyorum.
Istemsiz Islam ulkelerine dokunuyor bu konu. Ilginc olan kendi ulkesinde tahsil almasina izn vetmedigi, hanimini/kizini Avrupa Americaya goc edince okutturuyorlar. Kadin afganistanli, suriyeli ama ilk ogrendigi alfabe ingilizce/fransizca oluyor. Ters giden bir seyler var Hayirli gunler dilerim 🙏
Oğuz Atay yaralarıma basıyor.. O kadar ilim/bilim alimi oldu musluman ulkelerde, hem de her seye zor ulasacak bir zamanda. Son yuz senede ne oldu bu kadar cahillestik, algimiz kapandi anlamiyorum