Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Gönderi

2050’de Başarılı Olmaları İçin Çocuklarımıza Ne Öğretelim?
Yuval Noah Harari
Yuval Noah Harari
İnsanoğlu bir kez daha büyük değişimlerin eşiğinde. Yüzyıllardır doğruluğuna inandığımız hikayeler gözden düşüyor ve kulaklara bambaşka şeyler fısıldanmaya başlıyor. Bugünlerde dünyaya gelen bir bebek, 2050’de 30’lu yaşlarını yaşıyor olacak ve hatta her şey yolunda giderse 2100’lü yılları bile görebilecek. Peki ama biz, o bebeğin
··1 alıntı·
797 görüntüleme
Cronossa okurunun profil resmi
Faydalı bir yazı olmuş sonuna kadar okudum.Bugün bile Coca-Cola reklamlarının ar-ge si için 4 milyar dolar harcıyorsa gelecek bugünden daha kötüsü olacak.Ki Facebook skandalı, Cambridge Analyticanın Türkiye çalışmaları bize seçinlerimizin bize ait olmadığını gösteriyor.
Mir'at-ı Cünun okurunun profil resmi
Bugün basın gücüyle Facebook, twitter gibi sitelerin etkileri dünyayı yeniden sekillendirmeye başlayabilir. Bu iyi yöne olabileceği gibi günümüz de olduğu ters yönde de gidebilir. Bugün her şeyi teknolojiye bağlamış bir toplum ileride insansı kimliğini yitirmekte bu da ayrı bir sorun Bugünkü eğitim sistemi ezbere yönelik ve düşünmeyi onleyen bir egitim sistemimiz var. Bu da bizim sorunumuz ve bu sistem bizim ayağımıza dolaşacak ve gelecek zor daha kötü olacak gibi.
3 sonraki yanıtı göster
Masalını Yitiren Dev okurunun profil resmi
Bir romana başlamıştım. Harari'nin bu alıntısını okuyunca, zaten onun başka bir kitabını sindire sindire okumaya da çalışarak, bu alıntıyı ayna tutsun diye (6 sayfa oldu) Desktop'a attım. En çok da eğitimcilerin, öğretmenlerimizin okumasını dilerim; kendilerine çeki düzen vermeleri için. Aklıma geldi de, genç doktor 'sıtma teşhisi koyuyor. Tecrübeli doktor kız çocuğuna 'tifo' diyor. İlaç yazmak gerekecek. Aile harap. Bilmek önemlidir. Bu nedenle, birinci elden öğretmenlerimize önerdim bu çeviriyi. Alıntı için teşekkür ederim size de. Bilgilendim başka bir açıdan. 1k çalışıyor :))
Bu yorum görüntülenemiyor
OnuncuKöy Sakini okurunun profil resmi
" Yeni ürünler değil,kendini yeniden üretebilmek! ".Sanırım bu pasajın özü bu cümle olmuş.Harari'nin kitaplarını yeniden okumam gerektiğini hissettim.
Mir'at-ı Cünun okurunun profil resmi
Iyi okumalar 😊
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.