bismillahirrahmanirrahim
Ya Halık, sen "Ol" deyince her şey oluverir. "Ol" de, hayallerim, umutlarım, dualarım istediğim gibi gönlümce olsun. Ya Fettah, hayallerime ulaşmam için fırsat kapılarını sonuna kadar aç bana. Ya Rabb, dünyamı benim gönlümce eyle. Zeytinin yaprağındaki yazılı O muhteşem adın hürmetine, yarattığın aziz kıldığın Su'yun hürmetine dualarımı kabul eyle. Amin.
Sayfa 240
Din
Bence çok güzel kitabı güzel olmuşsun. 👏
Teşekkürler
Bu dua hatalarla dolu. Böyle dua etmekten Allah'a sığınırım.
Hatalar nedir?
E
İşte en büyük yanılgınız burada. Kitap zaten bunu yargılıyor. Kopan ayakkabı bağını bile Allah'tan isteyin diyen bir peygamberin ümmetiyiz diyor, isteyin veretim diyen bir Rabbin kuluyuz diyor. Ben demiyorum kitap diyor. Bu kitabı okumamış olsam bende belki sizin gibi düşünürdüm. Benim hakkımda hayırlı olanı istemeye ve karşılaşacağım imtihanların karşısında sabırla metanetle durabileceğime garantim yok buna gücüm var mı bilmiyorum. Hayırlısını istemek evliya duasıdır diyor yazar. Sen aciz bir kulsun. Ha niyetin evliya makamıysa iste. Ama karşına çıkan küçücük bir belada of dersen işte o zaman iki dünyanı da yakmış olursun. Ve bu düşünceleri ayetlerle hadislerle çok güzel desteklemiş.
E
Hilal hanım düşünceleriniz, uyarınız ve yorumunuz için teşekkür ederim bununla beraber muhatabınızın ben olmadığını belirtmek istiyorum . Bu dua tamamen kitaptan alıntı. Günlerce tartışalım sonuca varamayız. Eğer ciddi anlamda islama ters olduğunu düşünüyorsanız bunu yazarın kendisiyle tartışmalısınız. Benim paylaşmış olmam problem ise de burası benim sayfam bependiğim hoşuma giden herşeyi paylaşma özgürlüğüm var. Sizde düşüncenizi dile getirdiniz teşekkür ederim. Ama muhabbetin karşılıklı atışma haline gelmesinin iki tarafa da bir faydası yok. Tekrardan düşünceleriniz için teşekkürler. Sağlıcakla kalın.
E
Rica ederim. Teşekkürler. İyi günler.