ÖYKÜLERDEN SEÇTİKLERİM
Uzun bir süredir öykü ağırlıklı okumalar yapmaktayım. Daha önce paylaşmış olduğum bir alıntıda yer aldığı gibi (#69389465), ben de herkesin bir öyküsü, şiiri, şarkısı
Öykü
··1 alıntı·
6 +1'leme
24,4bin Gösterim
Öne Çıkan Yorum
Lüzumsuz Adam öykü kitabı içinde bu Kameriyeli Mezar SFA hikayeleri içinde en eğlenerek okuduğun hangisiydi diye sorsalar Kameriyeli Mezar derim ama şimdilik:)) Mezar taşları üzerinden yaşamayan insanları dahi gözlemleyebiliyor, süslü bahçede ne yapmak istediği hayali de ilginçti. Ben o mezara giderken serçelerin ötüşünü, pot pottan çıkan sesi duyuyorum hâla.. Daha önce hiç düşünmemiştim ,eğer bir mezar taşım olacaksa ne yazmasını isterdim:) Bigün bulurum belki:)
Önceki 3 yanıtı göster
Servi, çeşme, kuş sesi, mermer bunlar mezar şemamda biriktirdiklerimdi.Ama hiç Aile Kabristanı şeklinde olanlar mezar yanı diğer eş için boş mezar yerleri daha önce dikkatimi çekmemiş hiç. Biz çocukken mezarlıkta mahalle arkadaşlarımla piknik yapardık:)) Şehrin en yeşil yeriydi annemler oraya gezmeye giderdi.. Ben gözlem değil piknik, çayır ,çimen kısmındaymışım. SFA ‘benden hikayesi’ ile benim mezar ziyaretleri gerçeğime yeni bir yol göstermiş oldu şimdiden:)
1 yanıtı göster
Değerli arkadaşlar, öykülerle ilgilenen okurlar için listemde bir düzenleme yaptım. Sınıflandırmayı yaparken, yerli-yabancı ve günümüz yazarları olarak ayırdım ve alfabetik sıraya göre düzenledim. Nice güzel öykülerde buluşmak üzere,
Adımızı buraya yazdırır mıyız ileride? Hayaldir. Elinize sağlık.
Siz yeter ki yazın hocam. Hayal de olsa mümkündür 🙏
Yolum öyküden geçerken kendime rastladım:) Daha önce de rehber olsun diye dönüp baktığım iletinizde bu defa öykülerimi görmek çok mutlu etti beni. Hep mutlu olun Resul hocam. Değerlisiniz. 🌻
Torpil yapmadım Neşe hocam, karşıyım buna. Yolu öyküden geçenler hangi öyküleri mutlaka görsün diye düşünmüşsem onları aldım. Siz hep yazın, dosyada satır sonsuz :)
Bu arada söylemeden geçemeyeceğim,SFA etkinliğim içinde öykülerinin basımında kronolojik okuma yapmayı planlamıştım. Dün sizin bu yorumları yaptığımız Öykülerden Seçtiklerim iletisine denk geldim baktım orda Lüzumsuz Adam duruyor ismi de cezbetti belki:)) O yüzden bu öyküyü 2.sıraya aldım ve okudum. Resul Hocam ,1k nın okuma serüveninde ilham veren ve seçimlerine güvenilen sağlam bir profilsiniz.Ben düşündüğümü açık ederim sadece seyretmem :)
Teşekkür ederim. Faydalı olmuşsa, ileti amacına ulaşmış demektir. Ben de sizi dikkatle takip ediyorum. Sait Faik etkinliği yaptığınızı görünce de çok sevindiğimi bilmenizi isterim. Ben bütün kitaplarını kütüphaneden alarak okumuştum. Şimdi tüm öykülerinin olduğu YKY baskısını almak istiyordum. Henüz elimde olmadığı için katılamadım. Yoksa hem etkinlik, hem öykü, hem Sait Faik... Nice güzel etkinlikler, keyifli okumalar dilerim :))
O Ağacın Altını Şimdi Anıyor musun şarkısı tadında bir ileti.İki yıl önce beğenmiştim yorumlamıştım bir iki yıl sonra da beğeneceğim eminim:)
Bir iki yıl sonra daha zenginleşeceğini umuyorum. Belki önem veren olur, belki kaybolur buralarda ama birileri güzel öyküler yazdıkça ben not düşmeye gayret edeceğim. Henüz çıkmamış bir öykü kitabı şöyle başlıyor hocam; "Yazılanlarda bir parça da olsa size dokunan bir yer varsa oraya daha önce birisi dokunduğu içindir."