“Her nasib için ayrı ayrı rahmet şekillenir.”
Cahit Zarifoğlu
Cahit Zarifoğlu
Şiir
Öne Çıkan Yorum
Sorgulamaya yer yok diye bir şey yok. İnsanoğlu hep arayış içindedir. Sorgulayarak, merak ederek bilgileri öğrenmiştir. Biz bir bağnaz gibi körü körüne inanmıyoruz. Ben kendimce sorgulamalarımı yapıyorum benim soruma dinimin cevabı ney bakıyorum, bu cevabın neye göre verildiğine bakıyorum mantığıma uyuyor. Kusursuz bir din olabilir neden kusur arama içindesin. İslamla sorgulama her zaman vardır. Peygamber efendimiz zamanında da şüpheye düşen kişiler sorularına cevap almak için peygamberin yanına gelmiştir. Sormuş ayetleri dinlemiş iman etmiş ve sorularına cevap almıştır.
Önceki 15 yanıtı göster
Valla delikanlı sabahın şuan 6 sı sana gerçekten inanacak olacağını bilsem 80 milyon şey anlatırım ama senin derdin zaten inanmamak üzerine.ne kendini yor ne bizi yor.Allah sana hidayet eylesin diyorum sadece.Bir gün gerçek manada birşeyleri samimice öğrenmek istersen sana en başından herşeyi anlatırım.ikna edilmişlerle yola çıkılmaz bilirim ama denerim hiç değilse hadi kal salıncakla...
1 yanıtı göster
Sana diyeceğim önereceğim iki üç şey var bu konuda daha fazla yorum yapmayacağım. İnsan öğrenmeye açık olmalıdır. Kendisine aktarılan bilgiye bakmalı değerlendirmelidir. Ben elimden geldiğince üç beş şey söyleye bildim eğer bazı şeylerin arayışındaysan “Hayal Hanem, Sözler Köşkü” bu YouTube sayfalarına bak oradaki ataistlerin konuşmaları var yada dini yönden bilgilendirilen vidolar var bakabilirsin. Unutmaki kainatın bir yaratıcısı var oda Allahtır.
Böyle bir düşünce olmamalı. Her şerin içinde bir hayır, her hayrın içinde bir şer vardır. Kişi o kızı isteye bilir ama onun nasibi değilse, üzüntü ve keder duymamalıdır. Çünkü onun hayır gördüğü onun için şer olabilir. Allahın verdiği canı ancak kendisi alır. Bu durumda Allah a sığınmalı bu üzüntüden kurtulmak için dualar etmeli. Allah her zaman müminlerle beraberdir.
Peki içinden hiç şöyle bir his gecmiyor mu? Ya diğer dinler doğruysa ve cok tanri falan varsa.
Hayır böyle bir düşünceye inanmıyorum. Ben müslümanım. Benim dinim de şüpheye yer yok, beni şüphe ettirecek bir durum yok. Herşey kuranı kerimde açıktır ve birbiriyle bağlantılıdır.
1 yanıtı göster
Köyün en güzel kızı kimin nasibiyse o kişi kazanan kişidir yani nasibine ulaşan kişidir.
Mesela ikimiz icin bir örnek vereyim. Bir tane kiz var köyün en güzeli. Ikimizde kara sevdaya tutulmuşuz. Peki simdi burda tabiri caizse kazanan kim olucaktır?
Önceki 1 yanıtı göster
Oo bak iyi yerden yakaladın. Abimsin öpiyim elini. Sorum aslinda yanlismıs 🤚