Tanrılar? Benim bildiğim tek bir Tanrı var. Düşünce yönünden çeşitlilik arz eden bir çok insan var. Yanlış düşünen de doğru düşünen de insanlar. O halde insanların Tanrıları yaratması mümkündür.
Yaa aslında öncelikle şunu belirtmek isterim ki çok derin ve tartışmalı bir konuya değindiniz ve sitede bu tarzda güzel durumlar görmek mutlu ediyor dedikten sonra sorduğunuz paradoksa çok farklı yönlerden bakmak gerekir evet bulunduğumuz toplumun anlayışı gereği tek Tanrı ya bağlayıp işin eski tarihsel süreçlerini okuyup incelememek en basiti sanırsam ben işin özünde islam dininde binlerce yıl öncesinde dinlerin olduğu ve toplulukların olduğu dönemlere gittiğimiz zaman en basiti ile yunan mitolojisinde insanların yaratığı tanrılar Mezopotamya coğrafyasında ki sümerlerin yaratığı Tanrı ve tanrıçalar ki gılgamış destanın da açık bir şekilde dile getirilmiştir işin bilimsel gerçekçilik boyutun da bir yerde insanların Tanrı yı yaratığı algısı da hakim olmuştur. Tek tanrılı dinlerin ittat ve biat kültürü ve ölçüsü ise son dönemlerde tanrının insanı yarattığı algısını hakim güç haline getirmiştir
Biz aslında islamiyet olarak farkli düşüncelere kapali bir toplum olduğumuz için yorumlarda pek fazla tartışan çıkmıyor konun açılmasına bile bazen kızan oluyor hepsine saygi duyuyorum sonuçta ortadoğuda islam coğrafyasinda yaşadığımiz için bunların olmasi normal sadece farklı düşünen insanların yorumlarıni merak ediyorum nasil tezler ortaya atilacak diye.. ikinci olarakda yazdıklarınızi araştırıcam..