||Hava Uyanıyor-Elise Kova||
Kitaplığımda böyle yıllanan kitaplar var. Mesela Hava Uyanıyor’u 2016 da bir fuardan almıştım. O zaman yeni çıkmıştı ama gelin görün ki taaa 2020 Mayıs ayında okudum. Kitaba karşı belirli bir beklentim de vardı. Son zamanlarda da çok popüler olan serilerden biri oldu ve bu yüzden de aslında beklentim olduğundan daha yükseldi.
Tabii yükseldiği gibi de kitabı okumaya başlayınca yavaş yavaş sönmeye başladı. Vhalla kendisinin çok ender bulunan hatta son yüz elli yıldır hiç kimsede görülmeyen bir yakınlığa sahip olduğunu öğreniyor ve bunun çerçevesinde de hayatında bazı değişiklikler yaşanıyor ve biz de onu okuyoruz.
Çok klişe bir şekilde devam etmesi kitaba karşı olan ilgimi benim daha da düşürdü ama yine de akıcı bir şekilde okunuyordu ve bazen böyle, bu tarz fantastik kitapları okumayı da sevdiğimi fark ettim. Karakterler bakımından da hiçbir karakteri öyle çok sevmedim. Tam böyle okurken beni içine çeken bir karakter olmadı. Gerçi karakterleri de çok iyi tanıyamıyorduk, özellikle de başlarda yazar duyguları iyi geçiremiyordu bence yani karakterler konuşuyordu ama ben hiçbir duygu ya da bağ hissedemiyordum.
İki insan konuşuyormuş gibi değil de sadece öyle iki diyalog yazılmış gibi hissiyat veriyordu ama bu sonralarında daha çok düzeldi. Konuşurlarken o duygularını almaya başladım. Fantastiktik konusunda da aslında bu kitapta pek bir şey görmedik. Baya seriye başlangıç bir kitaptı. Önce yazar oluşturmak istediği evreni anlatmak istedi sanırım ama yine de bu ilk kitapta da böyle gözümüzü doyuran bizi heyecanlandıran bir fantastik olayın yaşanmasını isterdim. Aslında yaşandı gibi oldu ama o olay bize anlatılmadı.
Geçiştirilerek anladı. Karakter bir şeyler yapmış büyüsüyle ama kendisi hatırlamıyor, o hatırlamadığı için de biz de o an neler olduğunu asla bilmiyorduk. Yan karakterler sen böyle böyle yaptın diyerek bir ne yaptığını anladık ama o sahneyi bence çok görkemli bir şekilde anlatıp bizi heyecanlandırabilirdi. Daha sonrasında da karakter yine yaptığını unutabilirdi ama okuyucular olarak biz o yaptığı şeyin tadını çıkarmış olurduk. Hiçbir beklentiniz olmadan başlamanızı tavsiye ederim. 3/5 Hava UyanıyorElise Kova