Farz Et ( Mayıs Ayı Hikâye Etkinliği )
İlgili Resim No: 3 hizliresim.com/yK11pC Beni hep öyle hatırla. Farz et ki her sabah o sokakta, aklım boyumdan bir karış havada sana rastlamışım. Yine geçmişsin yanımdan. Karşı kaldırıma geçmeden bir an dönüp bakmışsın. O gün eve gidip kendi omzumda ağlamışım. Eksikliğini hiçbir zaman yüzüne vurmamışım farz et. Seni yazan kitaplar okumuşum peş peşe, seni söyleyen şarkılar dinlemişim. Beni başkası sanmadığın mutlu bir an’a kilitlemişim seni. Farz et her sabah o sokaktan geçmişim. Sen gelmedin ki, bilemezsin. Atmaya elimin varmadığı bir sürü saatler biriktirmişim orada. Çoğu kaldırımlara saçılmış. Olsun, bir gün döner toplarım demişim. Senin dışında herkesin dikkatini çekmişim. Polisin biri kimliğimi sormuş; kendimi tanımamışım. Hep aynı kaldırımda beklemişim seni farz et. Karşıya geçmeye kalkışmamışım. Bazen uzun sürmüş bekleyişim; parke taşlarını saymışım. Göz hapislerinden kaçarken birden yağmura yakalanmışım. Yağmuru da hiç sevmem, ve sen bunu bilirsin farz et. Yağmuru ve parke taşlarını bırakıp dönerken saatleri toplamayı unutmuşum.
Merhabalar, hoş bir deneme/mektup/hikaye. İşte neye çekersek oraya giriyor:) Okuyunca insanı gülümsetiyor resimde olduğu gibi. BUruk da biraz. Ama o kadar ne yazık ki. Bir duygu patlamasının dışına çıkamıyor yazı, ayrılığın getirdiği. Kötü mü değil kesinlikle. Zaten bu etkinlikte öykü şartı aramıyorum özellikle:) Teşekkürler katkınız için etkinliğe.
Neşe
Etkinlik için seçtiğiniz resimler çok etkileyiciydi. Aslında katılmak değil de takip etmeyi düşünüyordum. Ancak 3 numaralı resmi görünce içimden o cümleler dökülüverdi. Sonra dedim ki bunu paylaşma; öykü değil, şiir değil, bir duygu ifadesi oldu bu. Birden aklıma tatlı bir anı geldi. Bir süre yurt dışında yaşadım. O süre zarfında konuşma derslerine katılmak için yeterlilik sınavına girdiğim gün hissettiğim stres dışa yansımış olacak ki annem yanıma gelip şöyle dedi: “ Ne oluyor yahu, sınıfta mı kalacaksın?” :)) Çok hoş bir etkinlikti. “Şiirli” yorumunuz da öyle:) Biz de teşekkür ederiz.
6 kez okudum, defalarca da okurum muhtemelen. Çok güzel.
Neşe
Teşekkür ederim Koray. Beğenmene sevindim:)
Kısa ama etkili. Çok hoşuma gitti, kaleminize sağlık.
Neşe
Kadınlar ve romantizm işte:)) Çok teşekkür ederim.
Buradan bi silkinip, sıçrayarak devam edersiniz diye düşünmedim değil, lirik bir mani tadında güzel gidiyordu her şey oysa ki :) Sevgiliye bırakılıp, ondan habersiz o sen gecede başucuna bu resmin üzerine bırakılan veda mektubu gibi oldu sanki böyle. Kaleminiz daim olsun 👍
Neşe
Öyle birden içimden dökülen cümlelerdi. Hep o fotoğraf yüzünden oldu:) Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.🌸
Şiir tadında olmuş 👏👏👏
Papatya, 🌼❤️