2020 19. kitabı
Mitolojiyi oldum olası merak içerisinde olup çok sevmişimdir. Ben kirke de bu fazlasıyla mevcut. Karakterlerin güçlü yapısı, dil yapısından anlaşılır ve akıcılığıyla zevk alarak okunması kitabı daha da değerli yapıyor. Mitolojisine hayran olmamam da mümkün olmadı tabi. Antik Yunan tanrılarının (en sevdiğim) dünyasında aşk, aile içi rekabet, saray entrikaları (muazzam ötesi) mücadele eden sıradan ama sıra dışı bir kadın olan kirkenin sonradan savaşçı bir prensese dönüşmesi olaylarında heyecanlandım. Mitolojiyi bilmeyenler için biraz kafa karıştırıcı gibi görünsede bir yerden sonra sürükleyici olması kitabı götürüyor. Kirkenin güneş tanrısı Helios'un kızı lakin diğerlerine göre daha gölgede kalıyor. Ezik olan görülen hatta sesi yüzünden atmacaya benzetildiği icin kirke adı veriliyor. Burda kirkeye davranışları yüzünden çok üzülmüştüm... Adaya sürgün edilip yalnız kaldığını düşünmüşken oradaki güçlerinin yükselişi hoşuma gitti. İyi ki okumuşum. Mitolojik uğruna kesinlikle okunması gereken bir kitap Madeline Miller Ben, Kirke MİHRİŞAH SULTAN
Ben, KirkeMadeline Miller · İthaki Yayınları · 202444,3bin okunma