2 sayfa okudum daraldım, ara verdim, 2 sayfa daha okudum daha da bunaldım. Ara verip 'ha gayret' diyerek 2 sayfa daha derken yarım bıraktım. Gözlemci bakış açısı ile yazılmış bu yüzden cümleler çok sığ. Okurken sürekli ardı ardına "yaptım, ettim, oldu, bitti" tarzı cümleleri, buna bağlı olarak alelaceleye getirilmiş bir üslubu var, aynı zamanda özensizlik de hissettim. Konunun giderek akıcılaştığını söyleyen insanları dinleyerek devam etmek istedim ancak üslubu çok rahatsız etti. Gözlemci bakış açısı benim sevdiğim bir tarz değilmiş demek ki. Sadece şu alıntıyı sevdim: "Aklımızın almayacağı bazı şeyler vardır. Adalet duygumuzu aşan şeyler. Bu işin doğrusunu yanlışını biz söyleyemeyiz, bizim yargımız burada işlemez."
Bir Kuzey MacerasıJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202425,3bin okunma
Tarzınız uymadı sanırım. Benim çok iyi bulduğum bir yazar. Eserlerinde gerçekliği yakalamaya çalıştığını düşünüyorum. Martin Eden ve Yıldız Gezgin i kitapları da herkesin belki okumakta zorlanacağı kitaplar ama bence çok değerliler. Stefan zweig da benzer tarzda gelir bana. Bu tarz kalemlerin çok severek okunduğunu söyleyemem. Zevk meselesi.
sevval
Stefan Zweig' a bayılıyorum. Psikoloji ve çözümlemelerine ağırlık vermesi ruhuma çok dokunuyor, ilgimi çekiyor. Ancak Jack London sadece gözlem yaptığı için ruhuma dokunan bir şey bulamamak çok sıktı beni. Tarz meselesi tabi ki
Yazar bir alkolik, alkolik insanlar genel olarak gözlem sorununa çözüm bulamazlar. Diline de yansımış demek.
sevval
Genellikle çok sevilen bir yazar, özellikle Beyaz Diş ve Martin Eden kitapları ile. Beyaz Diş'i de okumaya çalışmıştım bir süre önce ama konusu ve üslubu yine ilgimi çekmemişti. Jack Bey ile direkt tarzımız uymuyor sanırım