Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

476 syf.
·
Puan vermedi
Erkekliğin Türkiye Halleri; Bu kitap 3 kadın araştırmacı tarafından yazılmış: • Güler Okman Fişek • Hande Eslen Ziya • Hale Bolak Boratov Güler Okman Fişek; Klinik Psikoloji alanında Profesör Doktor. 1994 yılında Türkiye'nin ilk akademik psikolojik hizmet merkezi olan Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Araştırma ve Uygulama Merkezini kurdu.
Erkekliğin Türkiye Halleri
Erkekliğin Türkiye HalleriHale Bolak Boratav · İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları · 201710 okunma
··
296 görüntüleme
Gönül. okurunun profil resmi
Neredeyse kitaptan yola çıkarak yeni bir kitap yazacakmışsınız.O kadar cok emek var. İnsanın en yakınlarıyla bile arasında uçurumlar olması ne kadar acı veriyor,ben de biliyorum bunu. Olaya iki taraftan ve çok geniş bakmış kitap,ben incelemenizden bunu anladım.Ama bu ülkede kadın olmanın zorluğu erkek olmanın zorluğu ile asla kıyaslanamaz. İki tane kızım var. Çevremde okumuş-okumamış herkes üçüncüyü de denememi,belki bu sefer erkek olabileceğini öğütlüyor. Yani bu toplumda bir " erkek" annesi olmadan tamamlanmış olamıyorsunuz. Daha doğmadan bir kaderiniz var gibi.Bütün çabalar boşa gibi duruyor o vakit. Ama derin bir nefes alıp anlatmaya devam edeceğiz, umudu kaybetmeyeceğiz. Bir kişiyi bile kazansak kar sayacağız. Kendi yaşantımızla örnek teşkil edeceğiz. Çok tesirli bir inceleme, elinize sağlık.
Adem okurunun profil resmi
Kadın olmanın zorluklarının çok daha fazla olduğu konusunda hemfikiriz hocam. Bu kitabın kattığı şey ataerkil aile yapısının erkekler üzerindeki etkisinin derinlemesine olan görüşmelerden yola çıkarak örneklerle okumak. Bu sayede sorunların temelini daha fazla anlayabiliyoruz. Yaşadığınız sorunları kendi ailemde ablalarım da yaşamıştı birisinin de iki kızı var sizin gibi ve erkek çocuk olmadan tamamlanmayan o annelik durumuna yönelik söylemleri duyuyorum etraftan. Dediğiniz gibi kendini çevrenin baskısından kurtaracak bireyleri arttırabilmek için elimizden geleni yaparak umudu korumamız lazım. Teşekkür ederim yorumunuz için.
Yeşim okurunun profil resmi
Anlattığınız kadar varsınız daha fazlası değil... (Tabii karşı taraf anlarsa...) İncelemenin vurucu cümlesi bu olmuş bence ve çok güzel bir inceleme olmuş. Ben de bu yazılanlara şahidim açıklası. Sırf büyük dayım gelecek diye başımızı kapattırmak isterlerdi. Hatta yurtdışından babaları gelen kuzenlerim kapanır kız, erkek sezonluk namaza başlarlardı. Korkudan değil saygıdan... Ne zamandır yazacağım bir türlü fırsat olmadı nereye yazsam bilemedim. Bu inceleme kısmetmiş. Senin yaşına göre okuduğun kitap sayısını gördükçe ben kendimden utandım. Yaş farkı bir yana en çok okuduğumu unuttuğum yüz belki iki yüze yakın kitap vardır ekleyemediğim. Çok dolu dolu bir insan olduğunu hissediyorum. Umarım hayat sana daha çok okuma, gezme, bilgi edinip bizimle paylaşma imkanı verir🌺 Eline sağlık 🙏😇
Adem okurunun profil resmi
Bu güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim Yeşim hanım. Hayattaki seçimlerimizi yönlendirebilme hakimiyetimiz çok önemli bence. Ben kazandığım okuma alışkanlığını kendimi kazanmak adına tüketen biriyim. Ne yazık ki toplumun yaratmak istediği insan profili çok vasat, tüketime aç ve kendine yabancı kişilerden oluşuyor bunlar. O yüzden ben zamanımı kendi sürecime adayan biriyim. Siz de değerli okumalar yapıyorsunuz takip ediyorum. Benim amacım da elimden geldikçe farkındalık yaratacak eserlere değinmek uzaktan uzağa elimizden gelen en önemli şey de bu yazma eylemi. Tekrar teşekkür ederim yorumunuz için.
Bu yorum görüntülenemiyor
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.