EVDEKİ TERÖRÜ BİTİRMENİN ZAMANI GELDİ
2020 159. kitabı
Okunma: 05 Ağustos 2020 19:25
Kadın yemeği yaktı, DAYAK Kadın çalışmak istedi, DAYAK Kadın mantara et koydu, DAYAK
Evdeki TerörKolektif · Mor Çatı Yayınları · 199668 okunma
Bazıları diyor ki siz bunları anlatarak mahrem olanı insanlara açıyorsunuz, karı kocanın yatak odasına giriyorsunuz.. 3 çocuk yapın da nüfusumuz çoğalsın diyen devlet bir zahmet daha önce girdiği yatak odasına tekrar girecek ama bu sefer öğüt vermek için değil bazılarının o 3 çocuğu tecavüz ile yapmasını engellemek için girecek.. Sustukça insanlığımızdan çıkıyoruz. Biz sustukça 11 -12 yaşında kızlar evlendiriliyor, biz sustukça evlilik adı altında binlerce kadına - çocuğa tecavüz ediliyor. Yakında o korumaya çalıştığımız ahlak da kalmayacak sebebi ise sustuğumuz her şeyin insanlığımızı çoktan silip süpürmüş olması olacak.. Burada basit meseleler dönmüyor, lütfen herkes bunu anlasın burada tabakta kalan yemek, yıkanmayan çamaşır, bakılmayan bebek değil, apaçık şiddet - tecavüz dönüyor. Burada kadınlar kocası ona “neden bu yemek tuzsuz biraz daha dikkat et olur mu” dediği için değil “yemek neden tuzsuz bilmem ne çocuğu” diyerek ölesiye dövdüğü için sorun var. Anlayın, okuyun, anlatın bir şeylere sahip olacağız diye içeri soktuğumuz her şeyin ardında insanlığımızı kapı dışında bıraktırmayın ve siz de bırakmayın.. İçimi döktüm Sultan ablacım, incelemen her zamanki gibi çok güzel ve çok aydınlatıcı olmuş, iyi ki varsın, var ol. Senin gibi insanlara, kadınlara ihtiyacımız var..
Sultannn
Çok teşekkür ederim canım. İçimde kalanları da sen döktün. İyi ki varsın. Düşüncelerime tercüman oldun her zaman ki gibi. Anlamak istemeyenlere anlatmaya devam edeceğiz. Yılmak yok. Sizin gibi gençler olduğu sürece yalnız olmadığımızı biliyoruz. Var olun ❤️
Keşke bütün ilköğretim sizin gibi öğretmenlerle dolup taşsa. Öğrencileriniz çok şanslı. Alıntıları gözüm dolu okudum. Bunun suçlusu biziz, hepimiz. Bunun ne yazık ki farkında olarak okudum. Hepimizin içinde bir hayvan var, o hayvanı besleyense ataerkil toplumumuz. O hayvanı boğmak yetmeyecek, ataerkil toplumu boğmak gerekiyor. Tek çözüm bu. Kaleminize sağlık öğretmenim.
Sultannn
Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. Ne yazık ki öyle. Ataerkil toplum olmamız kadınları pısırık, erkekleri ise gaddar yapıyor. Erkekler ve kadınlar el ele vererek bu durumun üstesinden geleceklerdir.
Bu tür olaylar gerçekten insanın mahvediyor. Ey anneler ve babalar özellikle erkek çocuklarınıza her istediğini almayın her şeyi kolayca elde edeceğini öğretmeyin. Erkektir yapar gibi saçma sapan şeylere çocukları alıştırmayın. Kim bilir kaç kızın canını yakacak gibi sözlerle daha çocukken oğlunuza saçma şeyler öğretmeyin. Karısına zülmeden bir çocuğunuz varsa ona buğzedin elinizden geleni yapın. Gerekirse evlatlıktan reddetmekle korkutun.
Sultannn
Bilinçli anne baba dediğinizi yapıyor, ama bilinçsiz anne baba ne yazık ki erkeği haklı görüyor. Karına sözünü geçir, geçirmezsen erkek değilsin gibi sözlerle daha da kışkırtıyor. Bilinçlenmek çok önemli.
Ellerine sağlık canım. Bunu bitirmek için kız ve erkeklerimizi yetiştirirken ailede başlamalıyız bilinçlendirmeye.Okullarda devam etmeli bu vazgeçmeden.Yoksa bitmiycek malesef.
Sultannn
Teşekkür ederim canım. Bilinçlenme küçük yaşta olacak dediğin gibi. Hem çocuklarımızı, hem öğrencilerimizi yetiştirirken çok özen göstermeliyiz.
Ellerinize sağlık hocam. Alıntıları okurken hepimiz acı duyduk, bunlar nasıl yaşanabiliyor dedik, ama bunları yazmalıyız ki gözünü kulağını tıkamış insanlar rahatsız olsunlar. Aile içi şiddetin tahribatı kat kat fazla oluyor, anlatıcıların yaşadıkları hiç de kolay şeyler değil. Evdeki Terör yeri geliyor koca terörü oluyor yeri geliyor koca bir aile terörü oluyor özellikle “baba terörü” olabiliyor minicik çocuklar bile zarara uğruyor. Bunlar kanımızı donduran detaylar, fakat hiçbiri bunları sindirip sessiz olmamamiza mani değil. Bu kitabı okurken anlatılan/yaşanılan akıl almayan şeylere delil arayan insan bile gördük, böyle bir şeyi yaşamanın zorluğuyla başa çıkmanın ne demek olduğunu bilmeyen insanlar özellikle okusun. Bir şey anlayacaklarını empati kuracaklarını hiç sanmıyorum ama umarım bu incelemeleri okuyorlardır. Çünkü bilinçli olan insanlar zaten bunun farkında. Bu konular beni fazlasıyla sinirlendiriyor, öfkelendiriyor farkındayım. Ne kadar konuştum öğretmenim emeğinize sağlık teşekkür ederim.
Sultannn
Güzel yorumun için çok teşekkür ederim canım. Bizim amacımız, dediğin gibi olayların farkında olmayan kişilere ulaşmak. Umarım amacımıza ulaşırız.
Bu yorum görüntülenemiyor