Işte o çocuk Osman Şahin
Gönül. bak bakalım .. :)) Ve izlemek isteyen tüm meraklılar :)) youtu.be/Cw229k4uEpE
Yaşar Kemal'i, Fakir Baykurt'u, Yılmaz Güney'i yaşayan efsane Osman Şahin'den dinlemek çok güzel. Tadına doyulmaz bir sohbet izledim.
Ebru Ince
Bende ara vererek izledim mest oldum. . Hele anadolu anneleri bilge kadınlar :) az konuşup öz laf eden o kadınların ellerinden öpmek geldi icimden :))
Buradaki sohbette ilk kitabı olan Kırmızı Yel e ilham olmuş anılarından söz ediyor. Bu kitabı okumayı düşünen varsa önce bu harika sohbeti dinleyip okusa daha anlamlı olur sanki.
Ebru Ince
Benim bir sahaf turu yapma vaktim de gelmiş :))
İlk defa obasından çıkıp günlerce yürüyerek sınava giren, o gün ilk defa simit yiyen ve kamyonun nasıl çalışabildiğine hayretler eden bir çocuk. Oğlu sınavı kazanan fakat yaşı yetmediği için çocuğunun yaşını büyüten memura rüşvet veremediği için tokat yiyen bir baba. Bu çocuk büyüyecek ve büyük bir yazar olacak ,kim derdi? Kendisi cevaplıyor bu köy enstitülerinin gücü. İzliyorum abla, saatlerce izleyebilirim,yazarlığı kadar anlatıcılığı da yüksek:))
Ebru Ince
Biz neler atlamışız ne yazarlar kaçırmışız telaşındayım :) Önüne bak demek ne demek anladım sayesinde ..
Ebru Ince
Vesile ile Yer Demir Gök Bakır da okumanın zamanı gelmiş ..
Ebru Ince
Gelelim aslolan sorulara .. Gönül. :) 1 :)) medeniyet çorbasında adı geçen yazar adı Adnan soyadı ? Bir mi ? 2) "Kayıp çocuk " kitabı hakkında malumatın var mı ? :) Sitede de kayıtlı değil sanırım
Ebru Ince
Mükemmel bir sohbet var videoda Sunay Akın ve Osman Şahinle mutlaka vaktiniz olduğunda izleyin .. büyük keyif alacaksınız ❤
Ebru Ince
"Yalınayak" bir köy enstitüsü çocuğunun hikayesini mutlaka dinleyin ..