Mezardan fırlayan erkek iskeletini çok merak ettim yalnız :) sinirden güldüm:)
Yaşlılar Heyeti, sorguya çekecekleri erkekle kadını, eşit görmedikleri için onları karşılarına almaz, yan yana oturtmazdı. Erkek, dört adım önde, minder üstüne diz çökmüş olurdu. Kadın dört adım geride, hasırın üstüne oturur, yalnızca gözlerini açıkta bırakırdı. Soruları ortadaki kına sakallı sorardı. Kına sakallı sorgularken kadın ağzını asla açamaz, konuşamazdı. Konuşması yasaktı. Kına sakallılara göre, kadın günah sebebiydi. Havva Ana "elma şeytanı" ydı. Kadının sesi, gülüşü, şeytan yüklüydü. Kadın ağlarsa, erkeği günaha sokardı. Kadın mezarlığın yanından geçse, erkek isletler mezarlarından fırlar çıkarlardı. Kadının konuşması yasaktı. Konuşma yerine avuç içi büyüklüğünde yuvarlak bir dere taşı konulmuştu kadının elinin altına. Soru sorulunca kadın taşı eline alır, yanıt yerine "küt küt" vururdu yere. Kadının ne kadar şikayeti varsa taşı da o kadar yere vururdu. Taşın çıkardığı küt küt sesleri, konuşma yerine geçerdi.
@OzturkkEcemm Yeşim Demet bunu okumanız lazım, allahııım😄
Benim bir maruzatım olacaktı ama yinelemelerde kına sakallılara göre kaç kez vurmam lazım ona göre danışayım :)
Yazgı Yurdaarmağan
Şaşırma yoksa bitersin aman diyeyim 🤦🏻‍♀️
Yazgı Yurdaarmağan
Miraç kuzugüden hocam, bu insanlar akıllanır mı sizce😒😄
Yazgı Yurdaarmağan
Taş aracılığıyla iletişim kurmamıza mı yanayım, mezardan erkek iskeletlerini firar ettiğimize mi😂😂😂 ve buna gerçekten inanana mı?!! Sesimizin şeytan yüklü oluşunu saymıyorum bile.🤦🏻‍♀️