''bu ümmet hakkında en çok korktuğum münafık ilim sahibidir'' -diliyle alim , kalbi ve ameliyle cahil - hz Ömer
Sayfa 38 - ışık yayınları·Kitabı okudu
Din
··1 alıntı·
1 +1'leme
1.884 Gösterim
İşidi araştırmadan İşid hakkında konuştuğunuzu çok belli ediyorsunuz beyler. İşid sünnete ve hadislere inanmayan bir grup. Hadislere inananlara İşid mantığında olduklarını söylemek çok saçma değil mi? Birazcık araştırın lütfen o zaman bu gereksiz tartışmalar hiç oluşmaz. :)
Bu yüzden Dünya tek devlet olması gerekiyor, insanlar bir kart ile istedikleri yere gümrüksüz pasaportsuz gidebilmeli, Çinde yetisen bir meyveyi Suriyeli yiyebilmeli, bu sınırları Tanrı koymadı, zamanla oluştu. Cennet dediğimiz böyle bir şey sınırların,sınıfların,sömürün,saldırının ,savaşın olmadığı dünya.
Hadislere ve islam alimlerine itibar etmeyenler Siz şimdi Kuran'ı peygamber efendimizden ve onun yolunda Yürüyen o yüce zatlardan daha mı iyi anladığınızı iddia ediyorsunuz. Kaç günlük ilminiz ve araştırmanızla bunu söylüyorsunuz şaşıyorum. Enteresan olan ki, çoğunuz tek kelime arapça bilmez (peygambere ve alimlerine güvenmediğiniz halde) sıradan bir tercümanın ya ds İslamın özünü mahvetmek için size gaz veren birinin çevirdiği Kuran tercümesi ile hakaret boyutuna varan hükümler çıkarırsınız. Bu kadar mı az düşünüyorsunuz ya da kendi çıkarınıza göre din arıyorsunuz?
Gerçeklerden korkarak ulaşabileceğiniz bir sonuç yok. Yine de güzeldi sizinle tartışmak. Vakit ayıran herkese teşekkürler.
Bu dünyada cennet mücadelesi vermeyen, zannetmiyorum ki diğer metafizik olan cenneti elde etsin...
Size katılıyorum Ali bey. İnsanlar sadece insan oldukları için değerli olmalı ve bölünmemeli dine, ırka, sınıfa.. Bende sınırlara karşıyım. Keşke o dediğiniz cenneti bu dünyada sağlayabilsek. Zor değil sadece insan olmak gerekiyor aslında...
Vatansız bey, ne yazıkki hata bulmak için konudan konuya atlıyorsunuz ama arkasında durabilecek kadar bilgiye sahip değilsiniz. Ayrıca istersem gülerim, istemezsem de gülmem bana kalmış. Neşeli bir insanım ve gülmesini seviyorum ve sizde çok büyük katkıda bulundunuz neşelendirmek için, teşekkür ederim. Türkiyede yaşayan alman sayısı yeterli olması gerekirdi aslında Almanyadaki göçü göstermek için. :) yine araştırmadan söylenilen bir iddia. İnsan gülmesin de ne yapsın bu durumda :)
Ben avrupanın mülteci potansiyelini tartışmıyorum sizinle. Gülerek ve ya muazzam bir egoyla yorum yapmak tezlerinizi doğrulamaz. Ben, avrupaya doğru yaşanan göç potansiyelinden bahsediyorum. Avrupadan ortadoğuya göç eden avrupalıya denk geldiğin zaman gülebilir ve bana araştır deme haddine ulaşırsınız. Sadece kendini çürütüyorsun. Benimle tartıştığınız konuyu da Almanya da bulunup devam ettirmeniz ayri bir ironi.
ayrıca yakında suriyeyliler vatandaş olcak tıpkı doğuda oldugu gibi bir çogu ne elektrik ne su nede vergi ödeyecekler .. suriyeliler ülkemize hiç bir katmayıp aksine gerici adetlerinide getirerek ortamı iyice bozacaklar .. artık dönsünler ülkelerine yiğt lider esada sahip çıksınlar bizim ülkemize bel bağlayıp kanmasınalr ..
Bende anlayamadım, Said bey. Nereden nasıl hata bulurum çabasına girildi sanki :)