AHMET ÜMİT/ AŞKIMIZ ESKİ BİR ROMAN
2020 29. kitabı
Okunma: 14 Kasım 2020 03:07
Hemen belirtmeliyim ki bir Stephen King bir Agatha Christie ve Arthur Conan Doyle okuru olarak Ahmet Ümit benim için hayal kırıklığıydı, okuduğum ilk eseriydi tabii ki bir şans daha vereceğim ama kurguları kesinlikle çok zayıftı yani zaten okurken benim sonunda tahmin ettiğim gibi olay bitiyordu, polisiye bir kitap mı? Evet, ama benim için yetersizdi tabii ki polisiye okumaya yeni başlayan okurlar etkilenebilir, beni doyurmadı. Üç bölümden oluşuyordu, Başkomiser Nevzat ve iki arkadaşı “çocukça” diyebileceğim bir tabirle kendilerince cinayetleri çözmeye çalışıyor, olay yeri araştırma ve yorumlarında bulunuyorlardı, tabii ki sevdiğim bir yanı vardı eserin mültecilere atıflar vardı, destekler vardı. Irkçılığın evrensel bir suç olduğuna dikkat çeken bölümler vardı, kadın cinayetlerinin meşrulaştırılamayacağına da güzel atıflar yapılmıştı. Sosyal mesajlar verilmesi güzeldi tabii ki, şimdi tek tek yorumlayacağım. 1- AŞKIMIZ ESKİ BİR ROMAN: Roman karakterlerine cinsel ilgi besleyen ve Edebiyat’ı bir paravanmışçasına kullanan, psikolojik problemleri olan bir adamın hikâyesiydi, kesinlikle kurgu güzel ama sonu hüsran bir hikâyeydi. 2- OVERLOKÇU KIZ: Ve en basit hikâye buydu okurken de sanırım şu eski, basit kısa filmlerden uyarlanmış demiştim yani fakir kızın patrona aşık olması sonucu hamile kalması.. Benim için eşantiyon bir hikâyeydi. 3- SERGEY NİKOLAYEVİÇ JERKOVSKİ’ye NE OLDU? : Yine psikolojik problemleri olan bir kadın karakterin öldü sanılan dünyaca ünlü bir doktoru kocası sanıp evine götürmesi, bu hikâye de tam bir fiyaskoydu, evet on yıl öncesi olsaydı şaşıra şaşıra okurdum, ama artık bu hikâyeler birer tekrardan ibaret yani çocuk romanı düzeyinde bile kalabiliyor diyebilirim, sonunu bilerek okuyorsunuz, heyecansız, düz öylece. Abartıldığı kadar da kesinlikle değildi. *Kanun karşısında boynumuz kıldan incedir. Ama adaleti sağlayan kanun karşısında. Çünkü her kanun adil değildir.
Aşkımız Eski Bir RomanAhmet Ümit · Yapı Kredi Yayınları · 202331,3bin okunma
Başkomiser Nevzat karakteri olan kitapları üzmez söylediğiniz gibi bir şans daha vermelisiniz
Seval
Merhaba Mustafa bey🙋🏼‍♀️ ben sanırım daha çok Stephan, Agatha ve Arthur’dan polisiye eserlere alıştığım için basit buldum ama yine de ikinci bir şansı tanıyacağım sevgili Ahmet Ümit’e 🙋🏼‍♀️
Kar kokusu adlı kitabı da aynı şekilde kurgu bakımından zayıf ve sonu hiçte tatmin edici bitmedi diğer kitaplarına önyargılı olarak başlayabilirim
Seval
Merhaba Hicret hanım 🙋🏼‍♀️ kesinlikle kurguları çok yetersiz ve okuru doyurmuyor okur sonunu kendi kafasında da kurabiliyor ama sanırım ben 2. bir şansı vereceğim. İyi okumalar 🙋🏼‍♀️
Teşekkür ederim size de iyi okumalar:))