·280 syf.····Okunma: 24 Kasım 2020 23:55 Dava, bir sabah uyandığında ansızın kendisinin sebebini bilmediği bir suç nedeniyle tutuklanan Josef K.‘nın hikayesi.
Açıkçası Franz Kafka’nın eseri olduğu için büyük bir heyecanla aldığım kitaptı. Ne yazık ki aynı heyecanı kitabı okurken bulamadım.
Kitap hakkında gerçekten güzel yorumda bulunmak için direndim ama olmadı.
Kitapta çok fazla gereksiz tasvir ve aniden, kim olduğu tam olarak anlaşılmayan karakterlerin yer alması eserde kopukluklar yaşattı. Bu yüzden vermek istenilen mesaj biraz havada kalmış oldu. Anlatım iyi olmasına rağmen maalesef sürükleyici bir roman olamamış. Bir süre sonra kitabı artık yarım bırakmamak için okumak zorunda kaldım. Ağır ve anlaşılması biraz zor bir kitap. Bu romandan sonra düşüncem şu şekilde bir değişime uğradı; her yazarı çokta yüceltmemek gerekiyormuş.
Kitap okuma alışkanlığı yeni edinen arkadaşlara tavsiye etmiyorum. Sıkılıp kitabı yarım bırakabilirsiniz ve kitap okumanın gerisi gelmeyebilir.
Dava’yı beğenen arkadaşlar bu eleştirilerime kızabilirler. Lakin herkesin zevki, tarzı, almak istediği haz farklı olacağından saygıyla karşılamalarını umuyorum. :)
İyi okumalar.