İncelemeni yayınladığın günden beri okuyorum anca bitirdim :D (şaka, belki de değil).
Yaptığın tüm eleştiriler düzene uygun bir kafanın olmayışından kaynaklanıyor. Birden fazla düşünce çatışırsa eleştiri ortaya çıkar. Nitekim sen içinde bulunduğumuz düzenin yıllarca sana yedirmeye çalıştığı kodları bu inceleme ile kusmuşsun. Sinmemiş içine bir şeyler, rahatsız etmiş seni, aslında pek çok insanı rahatsız ediyor incelemende değindiğin noktalar, kimisi sodalarla bastırıyor kusma ihtiyacını, kimisi haplarla uyutuyor karşı çıkan bilinçlerini, kimisi 'mış' gibi yapıyor, her şey harikayMIŞ gibi..
Sende olmamış, tutmamış bu mış mış'lar, ilaçlar, dolayısıyla mutsuz ve rahatsızsın, değiştiremediğin şeyleri yalnızca eleştirebilmek bile yetersiz geliyor. Umut arıyoruz hep birlikte, düzene uygun yetiştirilen, düzeni sindirenlerin canavarlaştığı bu sistemde. Sistem adaletsiz çünkü doğa adaletsiz. Sistem doğadan daha merhametli fakat doğanın talep etmediği şeyleri talep ediyor, köle ol diyor.
Örneğin doğa seni güçsüzsen eler, sistem elemez seni kullanışlı hale getirip kullanır. Doğa seni öldürür, sistem süründürür. Ne derler bilirsin iki ucu şekerli değnek :)
Kalemine, emeğine sağlık, keşke hepimiz senin gibi kussak ve kodları parçalayıp daha güzel yöntemler oluşturabilsek..