Bütün Alıntılar
Yaşamda kusursuz kopya diye bir şey yoktur, olsaydı yaşam olmazdı. Hayat devam eder. Bazı çiçekler susuzluğa ve unutulmaya dayanır. Hayat her zaman devam eder, bunu herkes bilir. 55 bir an her şey, uzaklar ya￾kınmış gibi, önceden mümkün olmayan artık mümkün￾müş gibi. 77 Sonuçta bu şehirde de çoğunluk aynı kanıyı paylaşıyor: "Anarşistler imla bilmiyor. " 78 Yolda karşıma iyi niyetli biri çıkacak ve soracak olursa, aşağıdaki insanları gösterip, bir süre yere paralel git￾tikten sonra onlara anlayamayacakları şeyler anlattım, diye￾ceğim. Öyle olsun. 79 Utanç bizi ikiye böler. lkiye bölünmenin en dayanılmaz yanı, iki parçanın da hala canlı olmasıdır. 98 Bir şey sunulmuştu bana, bir hediye, bir meyve. Ama ben o meyveden tadamadım, gök erik gibi kaldı avcumda dünya. 98 Bir insanı okuduğumuz kitaptaki bir kahramana benzettiğimizde bunu o insanı yargılamak için değil, anlamak için yaparız. Çünkü edebiyat da doğa gibi her türlü bilgeliğin kucağı. .. 115 Bir ölümün ardından yapılması gerekenler… Bunların peşinden koşarken ölümün acısını unutmak. Zaten doğa da bu yüzden doğa. Olduğun gibi kalmak mümkün olmadığı için, insanı tersyüz eden bir canlılığın kucağı olduğu için. Gerçeği ararken bir yandan da bulduğumuz anda değiştirmeyi düşleriz. Çünkü aynı zamanda gerçek daima biraz utanç vericidir.
İlişkiler