Yaşa(ma)mak, Varol(ma)mak Üzerine...
“Şimdi dünyada böyle susan, eline çöp alıp eşinen canlılar yok. Dağlarda kurtların, denizde balıkların kendine göre cümbüşü, sevişmesi var. Kaplumbağalar tak tak vuruşarak, kurbağalar ağustos gecelerini doldurarak, sultannevruz böcüleri, serçeler, sığırcıklar ötüşerek seslerini göğe çıkarıyor da, siz bir şeylerden mi korkuyorsunuz? Hani sizin şakalarınız; hani sizin yaşamaya can katan sövgüleriniz?”
Sayfa 323 - Literatür Yayınevi, 9.Basım·Kitabı okudu
İnsan ve Duygular
Gnosei Seauton
Birlikte okunabilecek bir alıntı/m: #188773669 .
Gnosei Seauton
Birlikte okunabilecek bir alıntı/m: “İz bırakanlarla senin aranda basit bir fark var sadece.Onlar ömür boyu gayret ediyorlar; Sen ömür boyu hayret ediyorsun.” ( Mehmet Âkif Ersoy ) ( Daha fazlası; #148653726 )
Gnosei Seauton
Birlikte okunabilecek bir Kur’an ayeti: “Doğrusu insanın sa'yinden başkası kendinin değil” (Necm Sûresi, 39. Ayet meali) .
Gnosei Seauton
Birlikte okunabilecek bir alıntı/m: #118420596 .
Gnosei Seauton
Birlikte okunabilecek alıntılar/ım: #135864449 #168323625 .
Gnosei Seauton
Bu köylülerin hali aklıma bir şarkı sözünü getirdi: “Geçen zaman acımasız Yıllar geçti hatırasız Bir ateşim ben dumansız Dinle… Bir ışık yak bekliyorum Karanlığa esir miyim Artık isyan ediyorum Dinle” Ve de; “Yıllanmış bir eşyayım saklıyım dolaplarda Toz tutmuş sararmışım çıkar beni odalara Bir gülüşün nefes, bir bakışın yüzüme güneş Bırakma beni bu karanlıkta.” Hele de karanlık, kendi karanlığın ise ve kendini eylemsizlikler ya da boş eylemler içerisine hapsetmişsen… Acılarla, kayıplarla vs dolu, hatırasız yıllar… Allah (şanı en yüce) uzak eylesin bizden, böylesi hallerin içinde de sözünü etmeye değmeyecek kadar çok koymasın. .
Gnosei Seauton
Birlikte okunabilecek bir alıntı/m: #212124120 .