Videolar

Güvenilir Muhammed.. ona inanmayanlar bile kendisine, böyle seslenirdi. Yaş aldıkça bunun ne kadar hayati bir haslet olduğunu daha iyi farkettim. Şöyle bir etrafıma bakıyorum işini iyi yapan birini görmek, bir ricada bulunduğumuzda bunu defalarca kez tekrarlamak gerektiğini farketmek, (rica derken yapılması gerekeni rica etmekten bahsediyorum.. ) kimseye gerçek fikrimizi söylememek, birine ne sözümüzü ne emeğimizi ne de sırrımızı emanet edememek.. tüm bunları düşününce onun yakınındakilere ve dahi uzaklardan bizlere bile nasıl bir rahmet olduğunu anlıyorum. Bunu düşününce dualarım bile değişti. Ben etrafımda güvenilir insanlar görmek istiyorum. Allah hepimizi elinden dilinden ve kendinden emin olduğumuz insanlarla karşılaştırsın
Benim mücadelem kendimle: Öğrenmek, bilmek,farketmek,şükretmek, kimseye zarar vermemek, hayatı dolu dolu yaşamaktan başka bir niyetim ve arzum yok.
1000Kitap
Hayatı önemsediğini farketmek
Hayatı, gideceğini başından beri bildiğim ama için için beni bırakmayacağını ummayı seçtiğim bir serserinin rüzgârına kapılır gibi yaşadığım: ancak o zaman kavrayabildim. Onu sandığımdan fazla önemsediğimi de.
Sayfa 9 - Anlatıcı·Kitabı okudu
7/10
·256 syf.··
2026 18. kitabı
*Uzun zaman geçse de alışılmayacak olumsuz etkilerden kaçının. ( işe arabayla gidip gelmek,gürültü, kronik stres ) *Maddi şeylerin etkisinden beklentiniz yalnızca kısa süreli olsun. *Uzun süreli olumlu etkiler çoğunlukla zamanınızı nasıl geçirdiğinizle ilgilidir. Kendiniz için olabildiğince çok boş zaman ve bağımsızlık sağlayın. Tutku duyduğunuz şeyleri yapın. Arkadaşlıklara yatırım yapın. … Kitapta çoğunlukla hepimizin düştüğü düşünce hatalarına kısa kısa yer veriyor; hepsi bana hitap etmese de bazen “aa evet gerçekten böyle oluyor” dediğim haller var. Ama bunları farketmek ve uygulamaya dökmek o kadar kolay gelmiyor bana. Yukarda paylaştığım kısa tavsiyeler hayatı kolaylaştırmak adına basit görünen ama önemli olan noktalar. Umarım yapabiliriz.
Doğru Düşünme SanatıRolf Dobelli · Pegasus Yayınları · 092 okunma
Her satırında ebeveynliği sorgulatıyor olması inanılmaz
10/10
·224 syf.··
Beğendi
·
2026 25. kitabı
·
15 saatte okudu
·
Okunma: 07 Nisan 2026 23:00
Sadece çocukları ilgisiz bıraktığımızda, onların sorularına cevap vermediğimizde, öfke kontürolümüzü kaybedip bağırıp çağırdığımızda mı kötü ebeveyn oluyoruz? Size karşı aşırı minnet duygusunu o
Beden Asla Yalan SöylemezAlice Miller · Okuyan Us Yayınları · 20194,190 okunma