Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
181 syf.
6/10 puan verdi
Bu kitap 2. Dünya Savaşı sırasında babasını savaşa yollamış bir kız çocuğunun İskandinav Mitolojisini anlatan bir kitapla yollarının kesiştiğini konu edinmiş. Efsanelerle paralel ilerleyen çelimsiz kızın hayatı tıpkı Tanrıların Kıyameti Ragnarök gibi savaşta oldukça kayıp ve yıkımla dolu. Gerçi kız çocuğu savaşın merkezinde değil. Ölümü ve yıkımı radyo sayesinden öğreniyor. Babasına olan özlemi ise körükleniyor. Bir çocuğun gözüyle İskandinav Mitolojisi anlatıldığı için kafada oluşan sorulara makul cevaplar veriyor. Kızın çelimsiz olmasını ise mitoloji ve yaşadığı dünyanın arasındaki bağların çok ince ve duyarlı olmasından kaynaklandığını söylüyor yazar.
Ragnarök - Tanrıların Alacakaranlığı
Ragnarök - Tanrıların AlacakaranlığıA. S. Byatt · İthaki Yayınları · 2020162 okunma
261 syf.
7/10 puan verdi
·
31 saatte okudu
Bu kitabı alırken İskandinav Mitolojisi hakkında bir kaynak olduğunu düşünerek almıştım. Kitap esasında İskandinav tanrılarından kısaca bahsettikten sonra geçmişten günümüze uzanan İskandinav mitlerinin günümüzde okunabilir hale getirilmek için hikayeleştirilmesiyle oluşturulmuş. Beklentimi karşılamasa da zaman geçirmek için okunabilecek hızlı ve keyifli okunan bir kitaptı.
İskandinav Mitolojisi
İskandinav MitolojisiNeil Gaiman · İthaki Yayınları · 20203,070 okunma
Reklam
Hemen öldür beni! Zira saçının ve teninin,sesinin ve parmaklarının verdiği hissin kusursuzluğuyla ilgili bir şiir asla yazamayacağım..."
352 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
19 günde okudu
Okuması evet yer yer sıkıyor özellikle benim gibi akşam iş dönüşü okuyorsanız yer yer esnetiyor da. Christopher Tolkien efsane ile ilgili babasının yazdığı versiyonu diğer versiyonlar ile karşılaştırarak inceliyor ve uzun uzun açıklamalar ekliyor. Bunların içinde Mirkwood, Warg, Ent gibi isimlerin kaynaklarından da bahsediyor, nitekim İskandinav Mitolojisi Tolkien'in beslendiği kaynaklardan biri. Tabii ki her Tolkien aşığının okuması ve elinde bulundurması gereken bir eser. Ekleme: Bu arada kitabın gerçek adı 'Sigurd ve Gudrun Efsanesi' iken neden bütün kitap sitelerinde 'Sigurd ile Gudrun Efsanesi' olarak geçiyor anlamadım.
Sigurd ile Gudrun Efsanesi
Sigurd ile Gudrun EfsanesiJ. R. R. Tolkien · İthaki Yayınları · 2010148 okunma
236 syf.
4/10 puan verdi
İçerisinde birçok yazım yanlışı olan , anlatımda sürekli tekrara başvuran ve olay örgüsü karışık olan bir kitap. İskandinav Mitolojisini başka kaynaklardan okumanızı öneririm.
İskandinav Mitolojisi
İskandinav MitolojisiJohannes E. Ingemann · Mitoloji Tarihi Yayınları · 0115 okunma
“... Bir son yok. Yalnızca eski zamanların sonu ve yeni zamanların başlangıcı bu, Loki. Ölümün ardından her zaman bir diriliş gelir. Başarısız oldun.“
Reklam
“Hemen öldür beni! Zira saçının ve teninin, sesinin ve parmaklarının verdiği hissin kusursuzluğuyla ilgili bir şiir asla yazamayacağım.“
“Ağzını açmamış; sessiz kalan çok az insan hata yaparmış.“
Hiçbirimiz ihtiyarlığı yenemeyiz çünkü en nihayetinde o her birimizi alt eder ve gözümüz temelli kapanana dek günbegün bizi zayıflatır.
Sayfa 156Kitabı okudu
Geri199
1.000 öğeden 991 ile 1.000 arasındakiler gösteriliyor.