Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Kapıyı Kibarca Çalmanın Önemi
iki vuruş arasında çok kısa olmayan bir zaman aralığı koyman gerekirr. Bu süre, abdest alanın güzelce abdestini tamamlayabileceği, namaz kılanın namazını acele etmeden kılabileceği, ağzında lokma olanın lokmasını rahatlıkla çiğ­neyebileceği bir zamandır : Bazı alimler , iki vuruş arasındaki zamanı, kapıya vurulduğu anda henüz namaza başlayan bir kimsenin dört rekatlık bir namazı kılabileceği kadar vakit olması gerektiğini belirtmişlerdir : Kapıya aralıklı olarak üç defa vurduktan sonra, "evdeki kişi meşgul olmasa kapıyı mutlaka açardı" kanaatine varılarak, hala kapı açılmamışsa, hemen oradan ayrılman gerekir : Zira Rasulullah (sallallahu'aleyhi ve sellem) şöyle buyurmuştur: "Sizden biriniz (bir yere girmek için) üç defa izin isterde, kendisine izin verilmezse, hemen oradan ayrılsın." Kapıya vurup açılmasını beklerken, kapının tam önünde değil, sağında veya solunda dur!
Kapıyı Kibarca Çalmanın Önemi
Arkadaşının, kardeşinin, tanıdığın veya tanımadığın bir kimsenin kapısını çaldığın zaman, kapıda bulunduğunu fark ettirecek şekilde kapıyı hafifçe vur.! Zalim ve kötü kimselerin yaptığı gibi kapıyı sert ve şiddetli vurarak, edebe aykırı hareket etme! Kapıyı aralıklı olarak 3 defa vur. Resulullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur: "Sizden biriniz [ bir yere girmek için] üç defa izin ister de, kendisine izin verilmezse hemen oradan ayrılsın diye buyurmuştur. Kapıyı vurup açılmasını beklerken, kapının tam önünde değil sağında veya solunda dur!
Sayfa 32 - Muallim Neşriyat
Reklam
Kapıyı Kibarca Çalmanın Önemi
Bir kimsenin kapısını çaldığın zaman,kapıda bulunduğunu fark ettirecek şekilde kapıya hafifçe vur!Zalim ve kötü kimselerin yaptığı gibi, kapıya sert ve şiddetli vurarak,edebe aykırın hareket etme! 》İki vuruş arasında çok kısa olmayan bir zaman aralığı koyman gerekir.Bu süre,abdest alanın güzelce abdestini tamamlayabileceği,namaz kılanın namazını acele etmeden kılabileceği ağzında lokma olanın lokmasını rahatlıkla çiğneyebileceği bir zamandır.Bazı alimler,iki vuruş arasındaki zamanı,kapıya vurulduğu anda henüz namaza başlayan bir kimsenin dört rekatlık bir namazı kılabileceği kadar vakit olması gerektiğini belirtmişlerdir. 》Kapıya aralıklı olarak üç defa vurduktan sonra,"evdeki kişi meşgul olmasa kapıyı mutlaka açardı" kanaatine varılarak,hâla kapı açılmamışsa,hemen oradan ayrılman gerekir.Zira Resulullah (sav) şöyle buyurmuştur: "Sizden biriniz (bir yere girmek için) üç defa izin ister de,kendisine izin verilmezse,hemen oradan ayrılsın." Kapıya vurup açılmasını beklerken,kapının tam önünde değil,sağında veya solunda dur!
Sayfa 33 - [Buhari,Müslim]Kitabı okudu