4 Şubat 2020
Arsine Yayıncılık
Sıralamalar

2026 10. kitabı
Okunma: 16 Şubat 2026 20:41
08:0008:00 Alper Kaya ile tanışma kitabımız oldu. Yazarın kalemini ve üslubunu gerçekten çok beğendim. Anlatımı akıcı, etkileyici ve oldukça sade bir tarzda. Kitap, barda gerçekleşen tesadüfi bir karşılaşmayla başlıyor ve beş adam ile bir kadının hikayesini ele alıyor. Karakterler, zamanla birbirlerini daha yakından tanıyor ve hayat hikayelerini paylaşmaya başlıyorlar. Ancak olaylar bir noktadan sonra beklenmedik bir şekilde yön değiştiriyor ve kendilerini tehlikeli bir Rus ruleti oynarken buluyorlar. Ellerindekinin yalnızca bir silah olmadığını, aynı zamanda geçmişte yaşadıkları acıların ve gerçekleştirdikleri içsel mücadelelerin bir sembolü haline geldiğini fark ediyorlar. Bu durum, onlara bir anda korkularıyla yüzleşme cesareti kazandırıyor. Fakat asıl soru şu, silah ateşleyecek mi? Ve bu ölümcül oyunun bedeli bir hayatın sona ermesi mi olacak? Bütün bu soruların cevabını merak ediyorsanız kesinlikle bu kitaba bir şans vermelisiniz. Keyifli okumalar dilerim, kitaplarla kalın...
2023 83. kitabı
Merhaba kitap severler; Hikayemiz 89 sayfadan derlenen kısa bir kurgu ancak, karakterlerden her birinin yakından tanıdıkça altında yatan karanlık taraflarını keşfedeceksiniz. Kitap Yorumu İstanbul da köhne bir barda kısa zaman diliminde farklı kişilerin kafa dağıtmaya çalıştıkları eğlence mekanında bir araya gelirler. Dört saatlik bir zamanda altı kişinin aynı masada toplanıp Rus ruleti oynayarak birbirlerini tanımaya çalışırlar. Her birinde,içkinin verdiği cesaret ile kendilerini kaptırdıkları masada geçmişleri, kirli hesaplaşmalar ortaya çıktıkça çıkılmaz bir hal almaya başlar. Kısa ve öz sade bir anlatımı olan bu kitap yazarın ilk eseri,ufak tefek hızlı geçisleri olsa da beni pek rahatsız etmedi. Biz bu kitabi @ucuzkitapalcomtr 5.00 tl gibi bir fiyata aldik.Ayni ortak esere denk gelince canim arkadasim @seldaca.comments start verip iyi ki de birlikte okuma karari alıp uyguladık. Kitap , sevgiyle kalın... #08:00 #alperkaya @repla6 @arsineyayıncılık #fundaileheryerdeoku #heryerdeoku#books #book#fyp#etamin
1000k
Geçmişinizi affedebilir misiniz?
2021 83. kitabı
Okunma: 29 Aralık 2021 17:08
Kendi geçmişinizi affedebilir misiniz? . 6 ayrı kişi bir barda sabahlarken kimse onların bir araya geleceğini düşünmezdi. Hepsi bir masanın çevresine toplanıp yavaş yavaş birbirlerini tanırken içlerinden biri masaya bir tabanca koyar. O gece gerçekte özkıyım yapacağınız ama henüz yapmadığını söyler. Diğerleri gerilmiştir. İşlerin rengi değişmeye başlar, sonunda iş Rus ruleti oyununu başlatır. Ancak bazıları bu oyuna gönülsüzdür. Diğerlerinin baskısı yüzünden oyunu oynamak durumunda kalırlar. . Altıpatlardaki o tek kurşun, içlerinden birinin sonu olacaktır. Ama olmadan önce hepsinin geçmişine uzanıyoruz. Ölümler, yanlış ilişkiler, yıkılmış düşler, istenmeyen işler derken hepsi de kendince hesaplaşma yaşar şakaklarına kendi elleriyle dayadığı tabancının namlusunun soğukluğunda. İçleri yanarken alınlarındaki soğuk hiç de rahatlatmıyordu. . 6 tık sesi. 6 üstü 1i ölecekken 1 anda 6 üst mü olmuştu yoksa olanlar gerçekten mi olmuştu? Ne olduğunu anlamak içinse son beti okumak gerekiyor. Belki orada bile anlaşılmayabilir. Peki, geçmişinizin kendinizce affedilemeyeceğini düşünüyor musunuz? İsteyerek ya da zorla da olsa elinize bir tabanca verildiğinde kendinize yaptırım uygular mıydınız? . Yazarın yazarlığa attığı ilk adım olan 08:00 tek odalı gerilim türüne bir örnek. Kalemini beğendim. Başka betikleri de var bende. Ama ilkini okumak sonrakiler için bir veri oluşturdu. Biçemi akıcı, betimlemeli, iç içe bir anlatımı var. Kısa ama kıvamında. . Betikle esen kalın. Alper KayaAlper Kaya
Psikolojik-Gerilim
2023 10. kitabı
Okunma: 31 Mart 2023 00:00
Tek mekan türünü sevenlerin beğenebileceği psikolojik gerilim türünde bir novella. 6 farklı kişinin bir barda kendi günahlarıyla yüzleşmek zorunda kaldığı oldukça entersan bir gece. Okurken gerilimi hissedeceksiniz. Bazı noktaların açık kaldığını düşünsem de -ozellikle final- okumaya değer bir roman. Alper Kaya'nın ilk romanı olması hasebiyle beklentimi karşıladığını söyleyebilirim.
08:00Alper Kaya · Postiga Yayınları · 201138 okunma

Alper KayaYazar · 17 kitap
1990 yılında Ankara’da doğdu. Orada hiç yaşamadığı hâlde, Ankara’yı çok sevdi. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema Bölümü’nü animasyon sinemasında filmsel zaman kurgusu üzerine yazdığı lisans teziyle başarıyla bitirdi. 2010 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden “Yılın Spor Köşe Yazısı Övgü Ödülü”ne layık görüldü.* Böylece, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin ödüle layık gördüğü en genç gazeteci oldu. Üçü çocuklar için olmak üzere on dört romanı, sinema ve polisiye üzerine dört araştırma kitabı yayımlandı; on beş kolektif kitapta yer aldı. Türkiye’nin yapay zekâ destekli ilk çizgi romanına ve ilk müzik albümüne imza attı. Halen, 2024 yılında yayın hayatına başlayan SUÇÜSTÜ Dergisi’nin genel yayın yönetmenliğini yapmakta ve OT Dergi’de disiplinlerarası suç kültürüne dair yazılar yazmaktadır. Yazar, kendisi gibi yazar olan eşi Gizem Şimşek Kaya, iki kaplumbağaları ve altı kedileri ile birlikte İstanbul’da yaşamaktadır.