Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

%10 Daha Mutlu

Dan Harris

%10 Daha Mutlu Sözleri ve Alıntıları

%10 Daha Mutlu sözleri ve alıntılarını, %10 Daha Mutlu kitap alıntılarını, %10 Daha Mutlu en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Hayatlarımız, zihinlerimizin tecellisi
Zihinlerimize doğrudan bakana kadar "hayatlarımızın neyle ilgili olduğunu" gerçekten bilmiyoruz
Sayfa 197Kitabı okudu
Farkındalık
Bu hayatımın en uzun, en muhteşem sarhoşluğuydu. Ancak önce akşamdan kalmışlığı yaşadım.
Sayfa 155Kitabı okudu
Reklam
"Tek çıkış yolu içeriden geçer." - size doğru büyük bir dalga gelirse içine çekilmemenizin en iyi yolu, tam da içine dalmaktır. Bir şeye baskı uyguladığınızda ona güç verirsiniz. Cahillik mutluluk değildir.
Sayfa 144Kitabı okudu
Bir insanın nezaketi fazla baskı altında kırılgan hale gelebilir.
Sayfa 141Kitabı okudu
Zihni şelale gibi hayal edin derler; su, düşünceler ve duyguların akışıdır; farkındalık, şelalenin arkasında kalan yerdir.
Sayfa 137Kitabı okudu
Farkındalık kalıtsal bir yeti, doğuştan gelen bir haktır. Hatta bizi insan yapan şey olduğu iddia edilebilir. Taksonomik olarak Homo sapiens sapiens, "düşünen ve düşündüğünü bilen insan " olarak sınıflandırılırız. Zihnimiz, bir de okullarda bize kimsenin söylemediği bir diğer yetiye sahiptir. Düşünmekten daha fazlasını yapabiliriz; aynı zamanda basitçe, yargılamasız ve egosuz, bir şeylerin farkında olma yetimiz de var. Bu da, düşünceyi karalamak anlamına gelmiyor, sadece farkındalık olmadan düşünmenin acımasız bir öğretmen olduğu anlamına geliyor.
Reklam
"Kendi kendimize sürekli söyleniyoruz, homurdanıyoruz veya meraklanıyoruz," diye yazmıştı, "Bunu seviyorum. Bunu sevmiyorum. Ona nasıl sahip olabilirim? Bundan daha fazla olsun, şundan daha az. İç diyaloğumuzun çoğu bencil, çocukça olan bir ana karakterin tecrübelerine karşı sabit bir tepki. Hiçbirimiz , açgözlülüğüyle kimde daha fazla var diye inceleyen yedi yaşındaki çocuktan pek uzaklaşamadık."
Sayfa 115Kitabı okudu
Buda'nın temel savı, her şeyin sürekli olarak değiştiği bir dünyada, sürmeyecek şeylere bağlandığımız için acı çekiyor olduğumuzdu. Buda'nın "dharma"sı , yani öğretisinin ana fikri, ofisimdeki kanepede uzanıp televizyon haberlerinin öngörülemezliğine kafa yorduğumda bilincimden geçmiş olan o kelimenin üzerinde duruyordu: "geçicilik". Buda, çoğunlukla görmezden gelinen bir gerçekliğe kucak açmışdı: Her şeyin bir sonu vardır, biz dahil. Biz ve sevdiklerimiz herkes ölecek. Ün gider, güzellik geçer, kıtalar kayar. Firavunları hükümdarlar yutar; hükümdarları sultanlar, krallar, imparatorlar ve başkanlar yener ve tüm bunlar o ilk patlayan yıldızlardan gelen atomlardan oluşmuş vücudumuzun oluştuğu sonsuz bir evrenin perde arkasında gelişir. Bunları entelektual olarak bilebiliriz ancak duygusal düzeyde donanımımız inkar etmek üzerine yapılandırılmış gibi görünüyor. Bakımevlerinde yaşlıları karantina altına alıp kendimiz hiç yaşlanmayacakmışız gibi davranırız. En sonunda buharlaşıp giden insanlara ve mallara bağlandığımız için acı çekeriz.
Sayfa 118Kitabı okudu
Zihinlerimiz tüylü küçük jibonlar gibiydi: sürekli telaşlı ve huzursuz.
Sayfa 119Kitabı okudu
Yalnızca düşünerek değil. Bu tüm zamanların en büyük yanlış anlamalarından biridir. Eyleme geçmelisiniz. Yalnızca düşünce değil, eyleme geçirilmiş düşünce
Sayfa 108Kitabı okudu
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.