Başarı ve Fiyasko Arasındaki Tek Fark

6 Mayıs 2011
Epsilon Yayınları

2024 3. kitabı
Okunma: 25 Kasım 2024 21:08
10X Kuralından bahsetmek istiyorum. Bu kural özünde çok basit ama bir yandan da çoğu insan için hayal ürünü olarak görülebilir. Kuralımız; hedeflediğimiz noktanın 10 katını hedeflememizi istiyor. Zaten hedefim çok yüksekte bir de onun 10 katını nasıl hedefleyebilirim diye düşünebilirsiniz, ancak bu düşünceye sahip olanlar şu anki çalışma seviyelerini 10 kat arttırmayı düşünemicek kadar üşengeç olabilirler. Yani bu kural bize sadece şu anki çalışmamızda 10 katı çalışmamızı söylüyor. Bu kitap sizi harekete geçirmekle kalmıyor, üstüne hedeflerinizi sağlamlaştırmak için adımlarda sunuyor. Ben de çıkardığım önemli birkaç maddeyi paylaşmak istiyorum; -Hedeflerimizi kendimiz için alıyoruz, kesinlikle başkaları için değil. -Her şeyin mümkün olduğunu amerikalıların şu sözüyle tekrarlamalıyız; “Sky is the limit.” -Fark ettiğimizden daha fazla potansiyelimiz mevcut. -Başarılı olmak bizim görev ve sorumluluğumuzdur. -Başarı kıtlığı veya para kıtlığı yoktur. Bunlar tamamiyle senin inançlarına ve eylemlerine bağlı olarak değişkenlik gösterecektir. -Hedeflerimizin büyüklüğü ne olursa olsun, çalışma ve disiplin getirecektir. -Önemli olan hedeflediğimiz bir alanda akıllara gelen ilk kişi olmamız gerektiğidir. Israrlı eylemlerin sonucunda pazara göndermek istediğimiz mesaj şu olmalı; “Kimse bana ayak uyduramaz. Bir yere gitmiyorum. Ben rakibiniz değilim. Bu alanın ta kendisiyim.” -10X kuralını bir hayalden öte gerçekliğe kavuşturmak için, hedeflerinizi başarıya ulaştırana kadar eylemlerinize durmaksızın devam etmelisiniz. -Aslında başımıza bir şey gelmez, sadece bizim eylemlerimiz sayesinde gelirler. -Bir hedefin yapılıp yapılmaması bize bağlıdır. Grant Cardone
Ekonomi
2023 3. kitabı
Okunma: 20 Ocak 2023 12:06
Başta kendini sattırmak isteyen, basit bir kuralı 200 300 sayfada uzatarak ve geveleyerek anlatan bir kitap olduğu beklentisiyle okumaya başlamıştım. Ama her sayfada bu fikrin ne kadar yanlış olduğunu tekrar ve tekrar anladım. Evet kitap basit bir kuralı anlatsa da içinde bir çok fikir, bakış açısı ve hatta felsefik görüşlerde bulunduruyor. Bu kitap bana çok şey kattı. İnanıyorum ki okuyan herkese de çok şey katacaktır.
Kader gayrete aşıktır
2023 4. kitabı
Okunma: 19 Şubat 2023 02:04
Kuranı Kerim'de mealen bir ayet vardır "Biz her insanın kaderini biraz da kendi çabasına bağladık." İşte ben BAŞARILI insanlarda bu ayetin zuhur ettiğini görüyorum. Kitabın özeti HEDEFLER 10 kat olacak ÇALIŞMALAR 10 kat olacak ve başarıya seçenek olarak değil bir zorunluluk ve etik bir değer olarak bakılacak .
Puan vermedi
Nedir? Grant Cardone'nin yazdığı başarı için bir şeyin 10 katını yapmayı öğütleyen kitaptır. Neden Girişimcilik ile İlgili? Grand Cardone girişimci ve yazdığı kitap ise bunu nasıl yaptığını anlatıyor.
Başarı
2022 80. kitabı
Yazar ünlü bir mülti milyoner iş adamı kendi hayat tecrübesinden aldığı başarı yolunun bir sırrını bizle paylaşıyor dolambaçlı cümlelerle süslenmil bu kitabı okur için etkilş olacaktır.
İş Dünyası
2022 1. kitabı
Okunma: 17 Ocak 2022 01:24
kitabı begendim her yıl tekrar tekrar okunması gerekenler rafına da ekledim, genel olarak yapmanız gerekenin daha fazlasını yaparsanız yapmanız gerekeni fazlasıyla yaparsın mantığı üzerine kurulu. kitabı okurken ister ister içinizde yıldırımlar çakıp rafta yapılması gereken projelere de başlama gayreti içerisine giriyorsunuz.
10X KuralıGrant Cardone · Epsilon Yayınları · 2021137 okunma
Başarı ve başarmaya farklı bir perspektiften bakılmış
2024 3. kitabı
Okunma: 05 Ağustos 2024 20:59
Belki de ilk kez bir kitabı sanki bir ders kitabıymışçasına, hoyratça kullanarak okuyorum ki bu asla yapmadığım bir şeydir. Kendimi okul zamanlarımda ilgili dersi öğrenmek için paralar gibi hissettim. Anlatılanlar abartılı gelebilir ki bana da öyle geldi. Ancak alınacak dersler, yapılacak çıkarımlar neticesinde hayatınıza entegre etmeniz gereken bir anlatı var içerisinde. Kendi hayat tecrübenizle harmanlayıp uygulamaya alınmalı içerisindekiler. Özetle yanlış bir şey anlatılmamış. Başarı ve başarmakla ilgili olguyu, belki de çoğumuzun şimdiye kadar bu bakış açısıyla ele almadığını söyleyebilirim. Okumanızı tavsiye ederim. Özellikle de hırslı bir kişiliğiniz varsa.