Her Biri 30 Saniyede Açıklanmış, En Düşündürücü 50 Felsefe Kavramı

30 Saniyede Felsefe

Barry Loewer

30 Saniyede Felsefe Gönderileri

30 Saniyede Felsefe kitaplarını, 30 Saniyede Felsefe sözleri ve alıntılarını, 30 Saniyede Felsefe yazarlarını, 30 Saniyede Felsefe yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Mantığın Yıkımı...
RUSSELL’İN PARADOX ve FREGE’İN MANTİZMİ 30 saniyelik felsefe Bertrand Russell, Gottlob Frege’nin mantık sistemini okurken derin ve şaşırtıcı bir paradoks düşündü. Tüm matematiksel kavramları tanımlayabildiği ve tüm matematiksel gerçekleri yalnızca mantık ilkeleriyle ispatlayabileceği düşüncesini özgürleştirin. Matematiğin bu şekilde mantığa indirgenebileceği görüşüne mantıkçılık denir. Frege, mantıkçılığın gerçekliğini kanıtlasaydı, felsefe tarihindeki en büyük başarılardan biri olurdu. Ancak onun mantıkçılık versiyonu başarılı değildi. Sayıların, fonksiyonların ve diğer matematiksel nesnelerin varlığını ispatlamak için kullanılan mantıksal ilkelerden biri şudur: Her tahmin için “F (P)” dır. F olan şeylerin bir koleksiyonu vardır. İki örnek: “bir asal sayı ”, {2, 3, 5, 7, 1 ....} sayılarının koleksiyonunu belirler ve“ koleksiyondur ”, tüm koleksiyonların koleksiyonunu belirler. 1903'te Russell, (P) nin aşağıdaki argümanla çelişkili olduğunu gösterdi. “Kendisinin bir üyesi değil” ifadesini düşünün. (P) 'de, kendi üyesi olmayan koleksiyonların bir koleksiyonu — buna R ”diyoruz. R, kendisinin bir üyesi midir? Öyleyse, öyle değildir ve değilse de öyledir. Bir çelişki! Bu Frege'ye ve mantığa yıkıcı bir darbe oldu.
ARISTOTLE’NİN DERSLENMESİ 30 saniyelik felsefe 23 yüz yıldan daha uzun bir süre önce, Aristoteles, bazı çıkarımlarda mülklerinin doğru olmasının imkansız olduğunu ve sonuçlarının yanlış olduğunu fark etti. Bunun bir örneği “Tüm erkekler ölümlüdür” ve “Tüm ölümlüler ölümden korkar” ifadesidir. “Tüm erkekler ölümden korkar” dır. Modern mantıkta bu tür çıkarımların tümüyle geçerli olduğu söylenir. Aristoteles bir çıkarımın geçerliliğinin konusuna bağlı olmadığını, ancak öncül ve sonuçların formuna bağlı olduğunu keşfetti. “Tüm F'ler Gs ve Tüm Gler Hs'dir, bu nedenle Tüm F'ler Hs'dir” şeklindeki tüm çıkarımlar geçerlidir. “Syllogisms” adı verilen bir dizi formu tanımladı. 19. yüzyıla kadar, mantık konusu, Aristoteles’in Syllogism'lerini oluşturuyordu. Fakat Syllogisms, tüm geçerli çıkarımların sadece küçük bir kısmıdır ve fen ve matematikte kullanılan geçerli çıkarım kalıplarının çoğunu içermez. 1879'da Gottlob Frege, matematiksel ve bilimsel muhakemeyi temsil etmek için yeterli olan geçerli çıkarımın daha genel bir karakterizasyonunu tasarladı. Frege’nin “Özdeş Kimliğe Sahip İlk Sipariş Mantığı” olarak adlandırılan sisteminin soyundan gelenin genel olarak matematiksel teorileri ve delilleri gösterme yeteneğine sahip olduğu düşünülmekte ve tüm felsefe öğrencilerine öğretilmektedir.
Reklam
Sonuç nedir?
conclusion The statement that an argument attempts to prove. In the argument “(1) All men are mortal; (2) Socrates is a man; (3) Therefore, Socrates is mortal,” (3) is the conclusion. Çeviri:Sonuç Bir argümanın kanıtlamaya çalıştığı ifade. “(1) Bütün erkekler ölümlüdür; (2) Sokrates bir erkek; (3) Dolayısıyla Sokrates ölümlüdür ”(3) sonuçtur.
Argüman nedir?
argument A collection of premises offered in support of a conclusion. For example: (1) All men are mortal; (2) Socrates is a man; (3) Therefore, Socrates is mortal. Çeviri:argüman Bir sonucu desteklemek için sunulan bir öneri koleksiyonu. Örneğin: (1) Bütün erkekler ölümlüdür; (2) Sokrates bir erkek; (3) Bu nedenle, Sokrates ölümlüdür.
Çeviri:BİR FELSEFE NASIL YAPILIR (DAHA FAZLASI) Barry Loewer 30 saniye içinde filozof olabileceğinden kuşkulanıyorsanız, biri olma yolunda ilk küçük bir adım attınız. Şüphecilik tutumu ve soru sorma eğilimi felsefenin merkezidir. (Ve diğerlerinin) inançlarınızı açık bir zihinle sorgulayarak, neye inandığınızı, kavramlarınızın neler olduğunu ve
GİRİŞ Barry Loewer Felsefe, sorular sorarak ve cevaplar önererek her şeyin altına inmeye çalışır. Örneğin bilimin altında “Bilimlerin amacı nedir?”; “Bilimsel yöntem nedir ve neden bu kadar başarılı?”; “Bilimsel yasa nedir?”; "Saat kaç?"; ve bunun gibi. Bilim adamları, genellikle bilimin kendisi üzerinde çalışmakla meşgul
Reklam
287 öğeden 301 ile 287 arasındakiler gösteriliyor.