44 Fəsil

Azerbaycanca
Sıralamalar

2022 50. kitabı
Okunma: 07 Ekim 2022 12:02
...Atasını o dünyaya yola salanda o da ağlamadı! Ancaq atasının ona verdiyi dərs deyəsən burda işləmədi -ona "yaxşı, day get, gecikərsən birdən", - deyə bilmədi. Çox sonralar anladı. Qarabağda İkinci savaş başlayanda. Atası "yaxşı, day get, birdən gecikərsən" deyəndə iki illik hərbi ayrılıqdan heç olmasa bir dəqiqə, bəlkə, dörd beş saniyə tez dönməyini istəyirmiş... O da öz oğlunu əsgərliyə yola salanda anladı. Atasından sonra ilk dəfə ağladı... Hər vaxtınız xeyirli olsun. Bu kitabı əlimə alanda bildim ki, mən bu kitabın yükünü rahat qaldıra bilməyəcəm. 44 günlük müharibənin ağrısını təsviri olsa da öz içimdə hiss etdim. 44 tesviri hekayə ilə müharibənin arxa planını bizlərə azacıq da olsa çatdırmağa çalışan yazarlarımız bəzən şəhid ana, bəzən şəhid atası, bəzən şəhid yoldaşı oldular kitabda. Bəzi hissələrində içimdə dərin ağrı hiss etdim. Şuşanın alınmasına dair təsvirlərə də geniş yer verilən kitabı oxuyarkən özünüzü bir an o müharibənin içində vuruşan qəhrəmanlardan biri kimi hiss edəcəksiniz. Tarix yazan qəhrəmanlarımızın xatirəsinə belə kitabların yazılaraq, gələcək nəsilə miras kimi buraxmağı məncə qarşımıza məqsəd qoymalıyıq. Kitabin alıntı postunu ayrı paylaşacam. #book #kitab #kitap #vatan #karabakhisazerbaijan #şuşa #savaş #bayraktar #umut #bookblogger
44 FəsilKolektif · Teas Press · 012 okunma

KolektifYazar · 15711 kitap
Kolektif eser, tek bir yazara atfedilmeyen, birden fazla yazarın ortaklaşa yazdığı veya katkıda bulunduğu eserlere verilen isimdir. Bu eserler, yazarların önceden belirlenmiş bir plan doğrultusunda birlikte çalışmasıyla veya her bir yazarın farklı bölümleri veya karakterleri ele almasıyla oluşturulabilir. Kolektif eserler, farklı türlerde karşımıza çıkabilir: - Romanlar: Birden fazla yazarın farklı bakış açılarını ve deneyimlerini bir araya getiren romanlar, kolektif eserlere güzel bir örnektir. Örneğin, "Kelebeğin Rüyası" adlı kitap kolektif bir şekilde oluşturulmuştur. - Hikaye Kitapları: Farklı yazarların yazdığı kısa hikayelerin bir araya getirilmesiyle oluşturulan kitaplar da kolektif eserler arasında yer alır. Örneğin, "26 Yazardan Tek Bir Hikaye: Adalet" kolektif şekilde yazılan bir hikayeden oluşur. - Şiir Antolojileri: Birden fazla şairin şiirlerinin bir araya getirilmesiyle oluşan antolojiler de kolektif eser kategorisine girer. Örneğin, "Güzel Yazılar - Şiirler" gibi antolojilerde birçok şairin eseri yer alır. - Deneme ve Makale Derlemeleri: Farklı yazarların deneme ve makalelerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan derlemeler de kolektif eserler arasında sayılabilir. Örneğin, "Sivil İtaatsizlik" gibi yayınlar.