Tahmini Okuma Süresi:
5 sa. 13 dk.
Sayfa Sayısı:
184
Basım Tarihi:
Eylül 2018
Yayınevi:
Hiç Yayınları
ISBN:
9786056798788
Ülke:
Türkiye
Dil:
Türkçe
Format:
Karton kapak
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

9/10
·184 syf.··
Beğendi
·
2019 100. kitabı
Kitap Yorumu//6. Kat-Haluk Şahin . Savaşta anne babasını kaybetmiş ve ölümün elinden onları almak için bir yolculuğa çıkan bir çocuk ve savaş alanlarında deklanşörüyle ölümü ölümsüzleştiren bir savaş muhabiri. İkisi de bir yolculukta, aydınlanmaya giden bir yolculuk. Yolları kesiştiğinde aydınlanacak olan siz olabilirsiniz.. . Kitap çok iyiydi bee. Haluk Şahin'in yazım dili ile tanıştığım bu kitabında yazarın kelimeleri kurgulayış ve kullanış gücüne resmen hayran kaldım. Kurgu inanılmaz başarılı. Gerçek ve masalın iç içe geçmişliği, farklı hikayelerin zekice kurgusu ve birbirini tamamlayışı. Asıl kurgunun içinde kurgulanmış bir kaç masal vardı. Ben sanırım asıl kurgudan daha çok bu masalları sevdim. Çok iyiylerdi bee ️ Ayrıca verdiği sosyal mesajlar; savaş, insanın kötülüğü, zalimliği, sistem eleştirisi. Fantastik bir kitapta bu mesajları da başarıyla yansıtmış yazarımız. Tebrik edilmesi gerekiyor kesinlikle. Dili inanılmaz akıcı ve duru yazarımızın. Kurgunun içinde barındırdığı kaynaşmış ama farklı hikayeler kesinlikle zeka ürünü, profesyonel hikayeler. Kitap için @halyooka 'ya teşekkürler ve yazın hayatında başarılar diliyorum. Sen hep yaz ben okurum
6. KatHaluk Şahin · Hiç Yayınları · 201821 okunma
6. KAT
10/10
·184 syf.··
2020 80. kitabı
·
4 günde okudu
·
Okunma: 31 Mayıs 2020 23:34
"Her yolculuğun iki amacı vardır; birincisi, bize yolculuğa çıkma motivasyonu verir. İkincisi ise; ilk amacımızdan saptırıp aydınlanma yoluna sokar." ... Merhabalar herkese Hayırlı günler dilerim. Nasılsınız bakalım? Umarım iyisinizdir. Ben ramazanda bozduğum uyku düzenimi yerine sokmaya çalışıyorum ki bu hiç kolay olmuyor. Mayıs ayının son kitap yorumunu da girmiş bulunuyorum. Size bugün en sevdiğim türden bir kitapla geldim. Kitabın kapağına baktığınızda seri katilli, polisiye türünü yansıtan hatta 6. Kat'ta işlenmiş bir cinayeti konu alıyor diye düşündürebilir ama çok farklı bir konuyu ele almış yazar ve sizi şoka uğratabilir. Gelin, o zaman fantastik kurgulanmış bu kitabın konusundan bahsedeyim biraz. Tüm hayatını savaş alanlarında geçirmiş bir muhabir, kendisini ölümden kurtaran gizemli bir adamın peşinde, yaşamını ve Tanrı'ya olan inancını sorgularken annesini ve babasını savaşta kaybetmiş bir çocuk, onları geri getirmek için ölüm diyarının basamaklarını inip, zebaniler ile yüzleşecek olan bir çocuk... ... Kitapta yer alan çok güzel hikayeler öyküler ve efsaneler vardı. Ben en çok o kısımları sevdim. Kitap boyunca o gizemli adamı merak edip durdum. Savaş yaşanan bir ülkede nelerin zor ve acı verici olduğunu bir kez daha anladım. Alıntı; "Keramet tasta değil, tasın içine bakandadır."
1000Kitap
6. KatHaluk Şahin · Hiç Yayınları · 201821 okunma
Hiçbir fani ölmeden önce cennete ayak basamaz.
8/10
·184 syf.··
Beğendi
·
2020 76. kitabı
·
5 günde okudu
·
Okunma: 24 Eylül 2020 15:32
"Hiçbir fani ölmeden önce cennete ayak basamaz." İşte bu güzel ve düşündürücü tümce, bu güzel kurgu denizinin içindeki bir damla. Anne babasını ölüm diyarından kurtarmak isteyen bir çocuğun olgunlaşması, yıllarını savaş bildirmenliği (muhabirliği) yaparak geçiren bir adamın içsel arayışı ile okuyucuya inceden iletiler gönderen öyküler... Bu üç boyutlu ama çok katmanlı kurgudaki düşlemsel evrenin gerçekliği okuyucunun deneyim ve yaşam süresine göre derinlik ve değişkenlik gösteriyor. Gerçek diyemeyeceğiniz bir evren, yalan diyemeyeceğiniz bir kurgu. . Başlarda kurgu da bir çocuk gibi doğuyor, ilerledikçe olgunluğa eriyor. Bu yönüyle ayrı bir tat katmış. Okudukça içinizde bir yerlerde aydınlanma olduğunu duyumsuyorsunuz. Hem bir sorgulama, irdeleme, bakış açısı kazandırma hem de bir serüven, arayış, içsel bir yolculuk barındıran 6. Kat, derin düşünce anlamında da katkısı olan bir betik. Soyut ile somut kavramların, eylemlerin iç içe geçtiği satırlar, hem yazarın hem okuyucunun beyninde bir yolculuğa çıkartıyor. Özellikle katmanlar arasındaki yolculuk gerçekten çok güzeldi. Çocuk deyip geçmemek, olgun deyip son dememek gerek. Her an yeni bir SEN'e gebe. Ne yaş ile yaşanılanlar ne de son ile sonlananlar belli değildir. . Öte yandan günümüz toplumunun, yeryüzünün işleyişinin, bireyin kara ve aydınlık yanlarının da güzelce işlendiği kurgu, hemen hemen herkesin ilgisini çekecektir. Seçtiğim bazı alıntıları da yana kaydırmalı olarak görsele ekliyor, okumanızı öneriyorum. . Biçemi duru ama katmanlı, algılaması akıcı ama derin, katkısı kişiye göre değişen bir betik. Bu güzel okuma deneyimi için yazara esenlikler diliyor, yeni kurgularını bekliyorum. Elimde "Son Yolcu" adlı betiği de bulunuyor. Merakla onu da okuyacağım. . Betikle ve esen kalın.
Felsefe
6. KatHaluk Şahin · Hiç Yayınları · 201821 okunma