Hollywood'un çocuk sinema yıldızlarından biri olan Peter Jordan kariyerini ileriye taşıyamamış diğer çocuk yıldızları gibi o da büyüyünce gözden düşmüştür. 2. Dünya Savaşı döneminde Amerikan askeri olarak Nazi Almanya'sındayken Yahudi sevgilisi Wanda'yı toplama kampına göndermekten kurtaramadığı için alkole başlamış ve zaman içinde ciddi bir alkolik olmuştur. Amerika'ya döndükten sonra kendisinden büyük ve zengin Joan adında bir kadınla evlenmiştir. Üvey kızı Shirley ile kaçamak şekilde aşk yaşamaktadır.
Eşi ve üvey kızıyla sıradan bir hayat yaşarken kendisine Alman film yapımcılarından “Come Back” isminde bir film teklifi gelir. Çekilecek film biraz da kendi yaşam öyküsü olacaktır. Ancak filme başlayabilmek için yapımcılar kendisinden sağlık raporu istemektedirler. Tam da bu sırada Peter kalp krizi geçirdiği için işler iyice sarpa sarar. Yasa dışı işler çeviren morfinman bir doktor kendisine vereceği ilaçlarla yardımcı olacağını söyler.
Film çekimlerine başlanır ama keş doktorun verdiği ilaçların yan etkileri ortaya çıkar ve Peter'in sağlık durumu gittikçe bozulmaya başlar. Yapımcı ve yönetmen Peter'in performansından memnun değildir. Bu sırada üvey kızı Shirley'in kendisinden hamile olduğu haberini alır. Daha sonra Shirley'in ölümü ve karısının her şeyi öğrenip kendisini terk etmesi Peter'i içinden çıkamayacağı duruma sürükler.
J. Mario Simmel bu romanın kurgusunda bol miktarda Flash-back tekniği kullanılmıştır.
Aşk romanları da okuduğum üniversite döneminde okumuştum şimdi olsa okur muyum sanırım okumazdım bu kitabın kötü olmasından değil, ilgi alanlarım değiştiği için :D
Acı Yudum kitabını aşk romanları ve trajedi seven herkese tavsiye ederim.
Kitaba 7,1/10 puan veriyorum.
Keyifli okumalar...
Acı YudumJ. Mario Simmel · E Yayınları · 197137 okunma
Zorluklarla büyümüş hayatının hiçbir yerinde doğru sevgi ve ilgi görmemiş sevgiye ve ilgiye muhtaç insanların tutundukları dal her zaman doğru olmayabilir..
Olumsuz eleştiri= çok fazla betimleme var.
Acı YudumJ. Mario Simmel · E Yayınları · 197137 okunma
Peter Jordan geçmişte Hollywood'un çocuk sinema yıldızlarından biriyken başarılı sinema kariyerini ileriye taşıyamamış, kazandığı milyonları çarçur etmiştir. 37 yaşına geldiğinde yeni bir filmle eski şatafatlı günlerine geri dönmenin planlarını yapmaktadır. Fakat bu beklediği kadar kolay olmayacaktır. Karısı Joan'ı artık sevmemektedir. Üzey kızı Shirley'le aşk yaşamaktadır. Sağlık durumu filmi bitirecek durumda değildir zira herkesten gizlediği korkunç bir alkol bağımlılığına tutulmuştur. Kara bulutlar birer birer Peter'ın hayatını kaplamaktadır ve kendisi de almış olduğu korkunç kararlarla bir batağın içine saplanmaya başlar.
J. Mario Simmel'in histerik, bir çıkmazın içine sıkışmış, yaralı roman karakterlerine bayılıyorum. Kurgu yaratmadaki başarısı ve özgünlüğü de takdire şayan. 600+ sayfaya sahip bir roman olmasına rağmen sıkılmadan okuyabiliyorsunuz.
Bu romanında alkol bağımlılığı çözümlemesi yapıyor yazar. Alkol bağımlılığı nasıl başlıyor, karar alma sürecimizi nasıl etkiliyor, değer yargılarımız üzerindeki etkisi nedir? Derin bir tahlili mevcut. Bir alt metin olarakta sonuçları ne olursa olsun doğru yaşamalıyız diyor.
Favori yazarlarımdan birisidir kendisi. Tavsiye ederim.
Acı YudumJ. Mario Simmel · E Yayınları · 197137 okunma
Alkolik bir artistin hayat hikayesi, usta kalemin ellerinde çok güzel şekillendirilip okuyucuların beğenisine sunulmuş. Sıkılmadan okuyacağınız kitaplardan birisi..
Johannes Mario Simmel, (d. 7 Nisan 1924, Viyana - ö. 1 Ocak 2009, Luzern), Avusturyalı yazardır.
Viyana'da doğmuş, Avusturya ve İngiltere'de büyümüştür. Eğitimi kimya mühendisliği üzerine tamamlamıştır. 1943 yılından itibaren II. Dünya Savaşı'nın sonuna demek araştırmacı olarak çalışmıştır. II. Dünya Savaşı'nın bitişinden sonra, Amerikan askeri hükümeti adına çevirmen olarak çalışmış ve Viyana'da yayım yapan "Welt am Abend" gazetesinde incelemeler ve hikâyeler yayımlamıştır. 1950'lerin başında, "Munich illustrated Quick in Europe and America" için muhabir olarak çalişmaya başlamıştır.
Johannes Mario Simmel, çok sayıda roman ve senaryo yazmıştır.Yazarın ilk başarısı 1960 yılında yayımlanan 'Es muss nicht immer Kavier sein'isimli romandır.Yazarın kitapları dünya çapında milyonlarca adet satılmıştır.Romanlarının pekçoğu 1960 ve 1970 yıllarında filme çekilmiştir. İçerisinde Award of Excellence of the Society of Writers of United Nations, ödülünün de bulunduğu çok sayıda ödül kazanmıştır.