SESSİZ kanat germek gibi geç havalarda süzülmek, - istiyorum hep daha ileri yürümek ta vadiye dek erguvan yalnızlıklardan içeri bir bahçe gibi özlem öbek öbek
Sayfa 46·Kitabı okudu
Gel sen benimle. Sabah bunu bilmesin, ve güzelliğini dinlemesin evde hiçbir ışık ... Kokun bir bahar gibi yastıklara sinsin: Gündüz bütün düşlerimi silsin, - sen, bir taç ör onlardan artık.
Sayfa 59·Kitabı okudu
Ters Köşe Final Sevenler Buraya!
Bazı hikâyeler tam tahmin ettiğin gibi ilerler. Bazılarıysa son sayfada tüm bildiklerini sorgulatır. 🤯 Ters köşeleri seviyorsan, seni sonuna kadar merakta bırakacak 3 kitap önerisini keşfetmeye hazır ol!
VE güzeldin sen. Gözünün içinde geceyle güneş sanki zaferle barışıktı. Bir kakım gibi bürüdü haşmet de seni: Öyle geldi aşkım sana taç taktı. Ve geceler solgunu hasretim durdu, beyaz bağlı Vesta rahibesi gibi, yanında ruh tapınağının sütunu ve gülümseyerek saçtı beyaz çiçekleri.
Şiir
NASIL çağırıyor düşlerim seni. Müşkül yabancılaştık birbirimize, şimdi ruhum katletmek istemekte, bu zavallı, ürkek yalnızlığımı.
Sayfa 67·Kitabı okudu
Yok Rilkecim açtıramadın olmadı!
Çiçek aç, çiçek aç, çiçekli ağaç, yakında olur meyveler olgun. Çiçek aç, çiçek aç, çiçekli ağaç. Özlemimin en güzel düşünü aç, öğret bana ona olayım tutkun.
Şiir
Ve ayıplıyorlarsa şimdi seni, şaşkına çevirirken acıyla kederin,­ gülümse, ey kadın! Duruyorsun bil ki kıyısında seni kutsayacak mucizenin. Duyarsan içinde ürkek kabarmaları, ve sana geniş gelirse bedenle ruhun - dua et, ey kadın! Bunlar dalgaları sonsuzluğun.
Cem Yayınevi·Kitabı okudu