Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ahlâk-ı Nâsırî

Nasirüddin Tusi

Ahlâk-ı Nâsırî Sözleri ve Alıntıları

Ahlâk-ı Nâsırî sözleri ve alıntılarını, Ahlâk-ı Nâsırî kitap alıntılarını, Ahlâk-ı Nâsırî en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Nefslerinizi dizginleyiniz ! Zira o her şeye heveslidir. Ona tekrarla söyleyin! Çünkü o çabuk unutur.
Hasan BasrîKitabı okudu
Sadaka ve zekât gibi Allah rızasını talep için harcananlar hakkında
...(insan) verdiği şeyi kendi isteği ve gönül rahatlığı ile vermelidir; ne gönülde ne de dışta ona üzülüp eseflenmemelidir.
Sayfa 196Kitabı okudu
Reklam
"Fikrin başlangıcı eylemin sonudur ve fikrin sonu eylemin başlangıcıdır "
Kendini iyiliği elde etmeye vesile olan bir hayata ve ölüme ada! -Platon
Sayfa 337Kitabı okudu
Maddesiz suret ve suretsiz maddenin sağlamlık ve değişmezlik olamadığı gibi eylemsiz ilim zayi, ilimsiz eylem de muhaldir. Bundan dolayı ilim başlangıç, eylem tamamlıktır.
Amin
Hüdâ Teâlâ, iyilikleri kazanmada, güzellikleri elde etmede herkese başarılı olmayı ihsan etsin ve kendisinin rıza gösterdiği şeylerin talep edilmesinde herkesi gayretli kılsın. Muhakkak ki O, çokça lütufta bulunan ve isteklere) karşılık verendir!
Sayfa 340Kitabı okudu
Reklam
Yine (Kindi) der ki: "Biz defterler ve kitaplar gibi hikmeti diğerlerine aktarıp kendimizin ondan nasipsiz kalmamızla veya bileğitaşı gibi demiri bileyip kendi kesemeyişimizle yetinemeyiz. Aksine biz Güneş gibi olup, nurumuzla Ay'ı nurlandırıp Ay'ın nuru Güneş'in nurundan az olsa dahi- onu kendimize benzetmeliyiz. Bizim, erdemleri yaymadaki durumumuz da böyledir."
Sayfa 148Kitabı okudu
Ölümü daima hatırla ve ölmüş insanlardan ibret al. -Platon
Sayfa 338Kitabı okudu
Tıp ilminde sağlığın korunmasının kuralı, mizaca uygun olanı kullanmak olduğu gibi, nefsin sağlığının korunmasının kuralı da kişinin zikredilen özelliklerde kendisine benzeyen ve ortak olan kimselerle oturup kalkmayı (muaşeret) ve arkadaşlığı tercih etmesidir. Çünkü oturup kalkma ve arkadaşlığın etkisi kadar hiçbir şey nefsi daha fazla etkileyemez.
Sayfa 136Kitabı okudu
Sokrates'e " Senin çok neşeli ve az üzüntülü olmanın sebebi nedir ? " diye sorulunca o şöyle cevap vermiş :" Ben kaybedildiğinde beni üzecek şeyleri istemem."
Reklam
Yetkinliğini hangi yönde geliştirirsen...
İnsan türündeki bir birey, hem varolanların en bayağısı, hem de yaratıkların (kainatın) en şereflisi ve en üstünü olarak bulunabilir.
Sayfa 88 - Litera YayıncılıkKitabı okuyor
Her şeyin yetkinliği, o şeyin kendi ilkesine benzemesinde yattığı için sanatın da yetkinliği onun tabiata benzemesinde yatar.
Sayfa 130Kitabı okudu
• İnsan gibisini görmedim, çeşitlilik arz eden Övgüde, hatta bini bir sayılır!
Bir kimsenin kendisinin yok olmasını (fenâ) hayatının bitmesi olarak bilmesinden ve noksanlığını tamamlık sanmasından daha cahilce ne olabilir?
Sayfa 170Kitabı okudu
İslam filozoflarından Yakub Kindî demiştir ki: Erdemli olmak isteyen kimse arkadaşlarının suretlerini kendisine ayna etmelidir. Zira her bir suretten, arkasından kötülüğü getirecek bir davranışı duyup ondan ibret alarak faydalanmış olur; böylece kendi kötü taraflarını da bilir.
Sayfa 147Kitabı okudu
90 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.